Men oj!!!

Redan på förmiddagen åkte vi till båten för att sola och - eventuellt - bada. Visserligen har det varit sol och varmt länge nu men jag kunde inte tro att vattentemperaturen skulle överstiga 20 grader men så var det, 20,5 till och med. Efter en dryg timme i solen var det uppfriskande med ett bad från båten. Många klagar på värmen men jag gillar den, bara jag slipper utföra någon som helst form av kroppsligt arbete; inomhus är det rätt behagligt men större ansträngningar än matlagning och utfordring av djuren försöker jag hålla mig ifrån. Jag avskyr att svettas! 

Medan vi var borta sov de vuxna katterna; Stina i sängen, Stisse i arbetsrummet och Sandie i närheten av kattungarna, som var instängda, eller säger man kanske utestängda, på balkongen. Jag vet att de helst skulle ha velat vara fria inomhus men det är för tidigt, om inte jag är hemma och kan hjälpa dem tillrätta om de skulle behöva, tänkte jag. Tur att jag gjorde som jag gjorde - jag berättar snart.

Så snart vi kom hem tog Ove fram dammsugaren, något han gör minst varannan dag. Det är inte lättja från min sida, som gör att det är Ove som dammsuger. Jag kan helt enkelt inte pga av min nackskada. Den sladdlösa skaftdammsugaren använder jag dagligen - den är bra men inte lika effektiv som den vanliga dammsugaren. När köket och vardagsrummet var sand- och dammfria, tog vi bort pappskivan som hindrat småttingarna från att rumstera om i hela lägenheten, när vi var borta. Nu stormade de in, sprang, hoppade och ......klättrade. Plötsligt såg vi två kattungar på den översta avsatsen på klätterställningen i hallen - strax under taket. Oj, det hade gått på ett ögonblick! Ove klättrade upp på en pall och lyfte ner dem. Middagen var klar och när vi ätit färdigt skulle klätterträdet ner.

Vi njöt av regnet och satt kvar lite extra efter måltiden och plötsligt hörde jag ett gällt pipande. Klätterställningen - en kattunge? Mycket riktigt, högst upp satt Mimmi och jamade hjälplöst. Hon hade förstånd nog att inte hoppa ner och förmodligen vågade hon inte heller klättra ner (trots att jag många gånger sett henne ta sig ner baklänges). Ove lyfte ner henne och monterade genast ner trädet, som nu ligger i arbetsrummet.

Ethel och Robin kom klockan 16 och imorgon berättar jag om besöket. Så roligt att de vill besöka sina småkissar.

Bildbeviset :-).

 
3 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)