Men oj då!

Sandie och Stina är väldigt olika i många avseenden. Jag ser många likheter mellan kattmammorna å sin sida och min faster och mig å den andra. Min faster var förtjust i alla barn, stora som små, och ställde upp och hjälpte dem i alla lägen (som Stina). Naturligtvis har jag alltid älskat mina barn men när de blivit stora nog att klara saker själva, har de också fått göra det (som Sandie). Sandie är en Annelie och Stina en "faster Karin".

När jag gick och lade mig natten till idag, låg både Sandie och Stina i min säng. Jag trängde mig in bredvid dem och de flyttade sig ner mot fotändan. Efter c:a 10 minuter hade kattungarna bestämt sig för att komma efter och fortsätta slåss i sängen istället för i vardagsrummet. Först kom det upp ett litet huvud på långsidan av sängkanten, Trulle. Han har ett antal gånger blivit avvisad av sin mamma, när han velat dia, men det har egentligen inte fått honom att helt upphöra med att försöka men........ igår fick han en annan idé. Han gick till Stina istället och hoppades på bättre lycka där. Mjölk som mjölk :-). Stina började omedelbart att tvätta honom. Bingo!! "Jag börjar spinna en stund och ser, om hon faller för det", tänkte han nog. Det gick hem hos Stina, som lade sig tillrätta, så att han kom åt att börja "tutta". Om det var spinnandet eller ljudet av att Trulle sög, som gjorde att de andra två också kom på att det skulle smaka bra med lite mysmjölk vet jag inte men så blev det. Stina, som är en rättvis katt, började då också att tvätta Tudor och Tingla (faster Karin). Bredvid låg Sandie och tittade på. Hon visade inte minsta tendens till att vilja hjälpa till med sina ungar. Hon vet att de klarar sig. Sandie har tagit bra hand om sina kattungar men jag tror att hon tycker att "nu får ni fixa maten själva" (Annelie). Vad är fel eller rätt? Det beror nog på individen själv.

Ikväll har vi haft styrelsemöte och som alltid hade vi mycket att diskutera. För att möten ska kännas meningsfulla och bra, krävs att både mötesordförande och övriga deltagare är väl förberedda och att det råder mötesdiciplin. Det är viktigt att dagordningen följs och att alla har det förra mötesprotokollet färskt i minnet, att alla deltagarna har läst sina styrelsemail och är uppdaterade i vad som hänt på hemsidan och FB. Detta är nödvändigt för att föra mötet framåt och att hålla den tid, som på förhand är avsatt. Detta är inte alltid enkelt. Jag är ändå nöjd med att våra ansträngningar nått resultat. Mötet var klart klockan 21:10, bara 10 minuter senare än planerat.


Bild 1: Tingla högst upp, Tudor på "mysavsatsen. Bild 2: Tingla. Bild 3: Tudor. Bild 4: Truls.

 
5 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)