Mer och mer personlighet

Kattungarna utvecklar alltmer personlighet vartefter dagarna går. Smulan är mycket förtjust, om man sitter på golvet. Då kommer hon fram och vill vara nära. Smurf är, som jag berättat tidigare, mycket förtjust i att vara med mig i sängen men inte ensam. När jag nyss förflyttade mig till soffan följde hon med och lade sig bredvid. När jag klappade henne började hon spinna. Simba tycker om att klättra, gärna i gardinerna och på Oves byxben. Sixten är intresserad av att prova all mat, han får. Han går ofta mellan "kattungemåltiderna" till Stisses matskål och äter mellanmål. Sissel är kompis med alla, gillar att leka och har ofta en råtta i munnen. 

Tiden går fort och det är mindre än tre veckor innan de första kommer att flytta. Har man erfarenhet av katt sedan tidigare, vet man redan mycket men jag vill ändå ge min syn på, vad jag tycker är bra att ha till en kisse (förutom matskålar i porslin eller rostfritt, som jag skrivit om tidigare):

En Mirakelkam. Den är handgjord och överdragen med en speciell legering, som gör den antistatisk. Den används av så gott som alla utställare. 

Borste? Personligen tycker jag att det räcker med Mirakelkammen.

Klosax - det finns flera olika modeller. Själva använder vi en liten, billig sax och är nöjda med den.

Shampoo och balsam. Det finns en mängd olika sorter. Min känsla är att många väljer Espree. Om man planerar ställa ut sin katt behöver man köpa många andra produkter också. Har man en sällskapskatt, som endast vistas inomhus, räcker det att bada katten en gång per år.

En Plutoduk - liknar ett sämskinn och tar effektivt bort vattnet, som finns kvar i pälsen. Om man istället väljer frottéhanddukar, är det bra att först värma dem i micron.

Imorgon tipsar jag om några fler "måste-ha-till-katten-saker".

Strax ska jag och Carina lägga sista handen vid Trasdockan, som ska nå läsarna innan midsommar. Vi ska också så smått fundera över nästa nummer av tidningen, där temat kommer att vara "kattungespecial". Innan dess ska vi vara lediga fyra veckor. Uppriktigt sagt tror jag inte att någon av oss kan hålla det. Arbetet med Trasdockan är alltför engagerande.

26 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)