Mer och mer rörelseutrymme

Det är skönt att kattungarna inte protesterar mot att vara i hagen under natten. Något som aldrig har hänt, men som är en stor skräck, är att vi ska trampa på en kattunge på väg till toaletten i mörkret. Vi kommer naturligtvis inte att kunna ha kattungarna i hagen tills de är flyttfärdiga men förhoppningsvis tills de helt bekanta med lägenheten; matplatsen, kattlådan, klätterträdet m.m. Jag hoppas att det dröjer innan någon kattunge klättrar upp i klätterträdet. En unge i en tidigare kull var så våghalsig att den hoppade ner från den översta avsatsen. Jag trodde att mitt hjärta skulle stanna av skräck över att den skadat sig. Initialt märktes ingenting men på kvällen haltade den. Hur allvarligt skadad var den? Nästa morgon var allt som vanligt igen och kattungen hade inte lärt sig ett dugg. Det hade jag. När den, helt oförskräckt, försökte ta sig högst upp igen, var jag beredd och hindrade den. Under ett par veckor var det riktigt jobbigt. Därefter hade förståndet kommit ikapp den fysiska förmågan och alla kattungarna förstod att ta det varsamt i "trädet".

Ove stiger ju oftast upp tidigare än jag, som måste låta benet komma i bättre form. Idag "ropade" Sandie på honom med hög röst, vrålhungrig. När hon fått sina två blötmatspåsar, bar Ove in alla kattungarna i kattrummet och serverade dem deras frukost. Alla åt med god aptit. Sedan skulle Stisse och Stina ha sin ranson och Stisse släppas ut en stund på balkongen. Det är mycket jobb, innan frukostbestyren är över.

Både Sandie och kattungarna hann med en andra frukost innan Ove körde mig (och mitt ben) till Ortho Center på Löwenströmska sjukhuset. Doktorn var inte nöjd med benet heller. Jag skickades till akut röntgen och blodprovstagning och jag kommer att bli uppringd av operatören imorgon för fortsatt handläggning. Något är fel men vad? 

När vi kom hem möttes vi av en mycket hungrig kattmamma. Hon åt två påsar Royal Canin Kitten i ett nafs. Kattungarna sprang fram till sina matfat och åt även de med god aptit. Den mat som stod framme, när vi åkte, var slut men det är inte omöjligt att den fått ner i Stisses mage :).

28 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)