Mer om kattungen

Kom ihåg att leka en stund med din kisse varje dag!

Det är roligt att köpa leksaker till sin pälskling men det behöver inte kosta så mycket. Här är några tips på "gratisleksaker". 
Sugrör, tallkottar, korken från en PET-flaska, papperstussar, papiljotter, skosnören och pappkasse utan handtag. Något din katt med all säkerhet kommer att gilla är "metspön" och vippor. Bollar av olika slag är också uppskattade. Vissa katter lär sig att apportera och lägger då t ex en mus framför dina fötter, när den vill att du ska leka med den.

Dessa leksaker kan vara farliga för din katt

Snören – Katten kan fastna, bli stypt, kan sväljas och sno sig tunt tarmarna

"Presentpappersnören” kan ställa till stor oreda i en kattmage!

Gummiband – Katten kan fastna, bli stypt, kan sväljas och sno sig tunt tarmarna

Skinnmöss – De med plast i är farliga att svälja, ögon och nos är ibland stiftade, plocka bort dessa!

Flörtkulor – Sväller i magen om de sväljes

Fransar - Om klätterträd Börjar bli sönderrivet, ska du klippa bort ev fransar som blir när trädet slits. Så småningom bör de slitna delarna bytas ut.

Garnbollar – Samma sak som snören.

Tänder

Tandsten är ingen sjukdom. Det är naturligt för tamkatter att få tandsten. Men det är inte bra. Katten kan få hål i tänderna. Man måste hjälpa den att hålla tänderna rena. En liten mjuk barntandborste passar fint. Ta vatten på borsren och lite "kattandkräm" med t ex kycklingsmak (finns i djuraffären). Borstningen är en vanesak och om man startar tandborstningen när kattungen är liten, brukar det gå bra men lite motstånd brukar man möta i början. Sluta inte borsta när katten vill, utan när du själv vill! Beröm katten! En del katter verkar förstä att det är för deras eget bästa. Om kattentrots tandborstning ändå drabbas av tandstentandsten, måste man övergå till en tandskrapa. Katters tandsten sitter in så hårt. Om man inte klarar av kattens tandvård, överlåter man det till veterinären. Katter som har dåliga tänder brukar fä problem med matsmältningen också.

Ta för vana att regelbundet kontrollera kattens tänder!

 
28 maj 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)