Mer tillmötesgående

Sandie börjar känna sig mer och mer hemmastadd hos Malte och hans familj. Igår hade hon Malte att ”ligga plats” på golvet men idag får ha ligga på samma nivå som hon själv och bara en liten bit ifrån. Hon inbjuder till älskog men när parningen är över läxar hon upp honom. Så här fungerar det mellan katter men obegripligt att hankatten accepterar sådan behandling.

Sandie är en mycket matglad katt, som inte nöjer sig med frukost och middag utan vill ha sin mat serverad uppdelad på 4 - 5 måltider. Om katten får välja äter den gärna mindre mängder flera gånger per dygn. Våra vuxna katter sköter detta själva, eftersom de har fri tillgång till ”frön”. Sandie däremot måste man serververa, eftersom hon inte äter torrfoder utan endast blötmat och den kan ju inte stå framme länge.

Efter den förra kullen var Sandie väldigt smal och fick äta upp sig på Royal Canins ”Kitten” och Iams kattungemat. När kattungarna hade flyttat började hon efterhand öka i vikt och på den senaste ultraljudsundersökningen skrev veterinären ”hull u.a”. Sedan en tid tillbaka vill hon inte äta kattungematen utan föredrar en blandning av Sheba och Pussi, som vi sedan tidigare vet att hon gillar (nyttig mat är ju inte alltid det vi fördrar). Jag tror inte att det är dålig mat och har resonerat så att det är bättre att hon äter än vägrar nyttomaten, är hungrig och tigger hela tiden. Kanske fel men det är sanningen. Är det månne så fiffigt ordnat, så att katten känner när det behövs extra mycket energi; under dräktighet, digivning och ett tag efter det att kattungarna flyttat för att komma i form.

Sandie har serverats Kitten hos Malte och ätit nästan en hel påse vid måltiderna - fiiint!!! Hon är nog befruktad, tror och hoppas jag, för missarna har parat sig flera gånger. Eftersom katter själva brukar signalera, när de är klara med reproduktionen, får vi vänta med att få hem Sandie ännu någon eller några dagar. När det blir avgör Sandie och Malte.

Igår fick Malte hålla tillgodo med att ligga på golvet och titta på sin tjej. Idag har han avancerat till att få ligga på samma nivå och ganska nära utan fräs.

 
24 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)