Mickan och Myran

Nu äger jag endast tre kattungar. Mickan och Myran övergick igår i Ethels ägo. Deras ”för-alltid-hem” ligger på Tyresö. Där kommer de att bo högst upp i en lägenhet med en stor ”nätad” balkong. De får alltså samma möjlighet där att sätta ut sina små nosar och inandas frisk luft. Alla våra kattungar har varit tillitsfulla och trygga och flytten till de nya hemmen har varit så gott som problemfri. Katterna har funnit sig väl tillrätta nära nog direkt. Om möjligt ännu smidigare brukar det vara när två syskon får flytta tillsammans. Jag ger rabatt på priset till dem som köper två kattungar samtidigt eller återkommer och köper en ny katt vid ett senare tillfälle. 

Elin har beställt ultraljudsundersökning för Neo, som kommer att träffa Ragdollklubbens veterinär, Sara Granström, den 30:e augusti. Vi ska också spela in ett poddavsnitt om hälsoprogram med Sara, som är en av PawPeds godkända veterinärer (finns endast 15 i Sverige). Det vore då extra roligt, om Leo (Elins sambo) kan följa med och filma när Neo undersöks. Sara har sagt ja till att medverka men vi har inte fastställt datum för inspelningen ännu.

Värmen gör att jag varken vill tillaga eller äta ”riktig mat”. Sallad är det enda jag förmår äta och Ove känner likadant. Igår åt vi sallad och ett skinnfritt kycklingben, i förrgår sallad med chorizo (tillagad i ugn) och idag blir det tonfisksallad. På förhand kan jag säga att det blir jobbigt vid middagsbordet i eftermiddag. Visserligen har kattungarna inte fått smaka ”människotonfisk” men doften kommer att starta tiggeriet. Tonfisk är varken bra för dem eller för de vuxna katterna. Jag tycker ju, som jag skrivit många gånger tidigare, att det är jobbigt när katterna står vid matbordet och tigger. Först stirrar de på mig och om jag inte ger dem något övergår de till att jama och till sist börjar de att slå på mitt ben med tassen, ifall jag inte delar med mig. Jag har inte hjärta att stänga in dem i ett annat rum, när vi äter.  För att komma ifrån problemet har Ove och jag själva avstått från tonfisk under den tid vi har och har haft kattungar. Planen idag - kanske snarare förhoppningen - är att katterna kommer att äta av den ”kattmattonfisk jag tänker servera dem, samtidigt som vi äter vår sallad. Hoppas kan man ju alltid:-).

 
18 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)