Mimmi ska flytta till Täby

Snart ikapp - så tänker jag nästan varje dag men alltid kommer det något nytt och spännande in i programmet. På förmiddagen idag korrekturläste Carina och jag ytterligare några sidor till Trasdockan och på söndag fortsätter vi. Vi räknar med att sommarnumret av tidningen kommer att vara klart veckan innan midsommar.

Efter en dryg timmes läsande ringde Ebba, en av våra lyssnare i Prata Katt. Hon ville prata om sin kisse, som hon uppfattar är rädd för väldigt mycket - inte minst höga ljud. Själv tror jag att det endast handlar om att katten tillhör den blygare sorten och att hon är ovan vid barn och nya människor - något annat tror jag inte att det är fråga om. 

Ikväll träffade jag för första gången Mimmis blivande familj. Mimmi är en liten energisk tjej, minst i kullen men med stark självkänsla. Idag tog hon fighten med Molgan, som är betydligt större. I den nya familjen kommer hon att få två ”småhussar”, Fabian och Frans, båda jättefina killar. Frans har lyssnat på alla avsnitten i Prata Katt och det gjorde mig jätteglad. Som jag skrivit många gånger tidigare blir det ännu härligare att vara kattägare, när man kan tolka kisses beteende.

Idag önskar jag att vi hade haft ytterligare en kattunge, för Mimmis nya familj hade kommit fram till att det skulle vara trevligt med två kattungar. Jag hade med glädje sålt ett syskonpar till dem men det finns inga över. Jag ringde Marie ovh frågade, om hon hade någon obokad kisse kvar. Yes! Sandie är mormor till Maries kattungar och mamma till våra småttingar, så Maries och mina kattungar är nära släkt. Mimmis blivande familj bor i Täby, precis som Marie, och ska nu ta kontakt med henne. Om det finns utrymme - ekonomiskt och rumsligt - är det jättebra att köpa två katter. Ragdollen är en mycket sällskaplig katt. Med två kissar behöver ingen av dem känna sig ensam, när familjen är på arbetet eller i skolan.

Idag har vi fått ett paket (varuprov) från företaget kattbox.se. Det ska jag öppna tillsammans med de vuxna katterna imorgon. I Prata Katt har vi haft en tävling med en Kattbox som pris och intresset har varit stort. Snart utses vinnaren. Det ska bli spännande att se vad lådan innehåller. 

Hoppas ”få grönt på” att visa bild på tre blivande småhussar imorgon. Fina Robin har jag redan lov att publicera foto på. Nu ska jag höra med Fabians och Frans föräldrar.

 

26 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.