Min alldeles egen sekreterare

.....heter Stisse. Jag klarar mig bra på egen hand och skulle ibland, idag t.ex, önska att han skulle sova, när jag ska sköta mitt ”pappersarbete”. Högst ett par år kvar med företaget och - oh, så skönt det ska bli, när jag inte behöver sköta bokföring mer. För att vara ärlig är det egentligen inget att klaga över, i jämförelse med när jag hade anställda. Lika mycket som jag avskyr papper och utskrifter, lika mycket älskar Stisse dem. Han fascineras av när dokumenten kommer ur skrivaren. Redovisningsfirman jag anlitar kan tydligt se i hörnen på papperen (små hål efter sylvassa tänder) att jag har katt :-). Hela förmiddagen har han suttit bredvid mig på en kudde, spunnit och ”hjälpt till”. Nu är det mesta klart och han kände att han kunde gå ut på balkongen och njuta av att våren är här.

Sandie fick ”nattlunch” vid tvåtiden inatt och hon åt med god aptit. Katter tycker om att äta ofta och jag serverar henne så gärna c:a var fjärde timme. De små krabaterna piper så snart något går dem emot - när jag försöker studera dem lite närmare t. ex. Oavsett det ska jag ta upp dem på sängen ikväll och se om jag kan urskilja något utmärkande på var och en och ........... så var det det där med könet.

Glömde igår att jag skulle visa resultatet från apotekets allergitest; ett prov som är enkelt och ger snabbt svar. Vid osäkerhet kan det vara klokt att göra. Ragdoll och sibirisk katt är vad man kallar allergivänliga katter, vilket inte betyder att alla allergiker tål dem. Jag vet att Sällskapet Sibirisk Katt, iallafall tidigare, erbjöd personer som oroade sig för att inte tåla en sibirier att komma på besök några timmar och se om de reagerade allergiskt på något sätt. Själv tycker jag ändå att det är säkrare att göra ett riktigt test, eftersom allergiker kan reagera olika från katt till katt inom samma ras.

Vägde och fotograferade småttingarna ikväll. Första veckorna brukar vi kolla vikten vid ungefär samma tidpunkt varje kväll. Alla kattungarna har ökat fint men visade tydligt att de tyckte att det var väldigt onödigt både att fotograferas och läggas på den kalla vågen. Mamma är mycket varmare och mjukare och när de fick komma tillbaka till henne slutade de genast att hojta.

Bild 1: Mickey Bild 2: Myran Bild 3: Molgan Bild 4: Mimmi Bild 5: Musse

 
16 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)