Min vackra sekreterare

Som de flesta vet jobbar jag bara med hjälp av mina iPads. De är så smidiga; lagom stora och lagom tunga. Datorn är kasserad och jag har inte saknat den förrän nyligen, när jag skulle börja förbereda höstens kurs i IT för seniorer. Det finns ju en del skillnader i sättet att hantera en laptop med Mcrodofts Windows operativsystem och en ipad med Apples IOS. Inte heller ser tangentborden likadana ut. Därför har jag lånat hem en av Seniornets bärbara datorer, eftersom det var länge sedan jag använde min gamla dator och Windows 10 hade inte ens hunnit komma. Minnet, mitt alltså inte datorns :-) behöver fräschas upp.

Min dator var placerad i arbetsrummet; hårddisken stod på golvet och skärmen och tangentbordet på skrivbordet. Något som var jobbigt när jag skulle göra något med datorns hjälp, var att Stisse alltid ville hjälpa till. Han var en mycket vacker sekreterare där han låg i sin fulla längd över hela tangentbordet men någon nytta gjorde han verkligen inte. Tvärtom. När jag satte ner honom på golvet, dröjde det bara några sekunder innan jag kunde läsa zzxf eller klöå eller annat beroende på vilja tangenter han klev på. Lyfte jag ner honom 10 gånger hoppade han upp 11 och jag fick helt enkelt vänta tills han somnat. Det problemet har jag inte med plattan.

Sekreterartakterna sitter tyvärr i. När jag satte mig vid matbordet med min lånedator tog det inte lång stund innan Stisse upptäckte det och bixtsnabbt hoppade han upp på bordet och fortsatte upp på tangentbordet. Som väl var hann han inte skriva mycket innan han lade sig över alla tangenterna. Jag resignerade och satte mig i soffan och försökte göra så mycket som möjligt på min iPad i väntan på att han skulle hoppa ner och gå och lägga sig bekvämare i sängen hos de andra katterna.

Idag fick jag ett bildbevis på att det finns fler sekreterarkatter. Ethel försökte jobba hemifrån och jag förstår nu att semilånghåriga katter har en särskild fallenhet för skrivarbete, kanske rent utav en ”sekreterargen”.

På väg till datautbildningen igår såg jag en ovanlig parkbänk. Trots snålblåsten blev jag glad och stannade till för att föreviga den. Fin eller hur?

 
3 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)