"Min lilla docka"

Av alla bilder som finns i Trasdockans bildarkiv, valde vår AD en bild på Sandies dotter Smulan som omslagsbild. Nu blev det inte så, eftersom Carina tyckte att det skulle vara bilden med många kattungar på framsidan och så blev det. Smulan placerades bredvid innehållsförteckningen och där pryder hon också sin plats. Sandies uppfödare hörde av sig och skrev att hon var stolt över sin vackra "dotterdotter". Tidningen som kom igår är ett halvnummer och det är svårt att få plats med allt vi vill förmedla på endast 16 sidor. Tyvärr har klubben inte råd att låta trycka och skicka helnummer varje gång. Om vi ändå kunde få fler medlemmar!! Vi har så mycket vi vill förmedla, som vi tror skulle vara bra för medlemmarna att veta och det skulle ju i slutändan komma Ragdollen till godo. 

Trasdockans veterinär hade besvarat en fråga (till nästa nummer) om avmaskning och i svaret skrev hon att alla kattungar ska avmaskas. Eftersom jag läst på Agrias hemsida att det inte är nödvändigt, när det gäller kattungar till kattmammor som är strikta innekatter, skrev jag tillbaka till henne och informerade om det. Jag undrade, om hon ville göra någon ändring eller tillägg. Det ville hon inte utan stod fast vid sitt svar. Jag själv har aldrig trott att det behövs och vi avmaskar inte våra bebisar. Det är viktigt att Trasdockan ger korrekt information, så jag "gick vidare" med frågan till Sveriges veterinäranstalt. Kattungar behöver inte avmaskas, när deras mamma är innekatt!! Jag beslöt att inte ta med frågan över huvud taget, informerade vår veterinär och skickade en ny fråga. Hon svarade att hon inte hinner besvara den.

Idag har jag ägnat ungefär fyra rimmar åt att lösa artiklar ich forskning om njursjukdomar hos katt. Allt detta har jag försökt "koka ner" till en sida i nästa nummer av Trasdockan. Jag ska maila vår egen "husveterinär" ich fråga, om han kan vara snäll att veterinärmedicinskt granska det jag skrivit. Jah hoppas och tror att han vill hjälpa oss.

Både Carina och jag är mycket engagerade i "våra", dvs alla, Ragdolls och hoppas nu att de flesta, som läser på klubbens hem- och FB-sida, där vi gjort ett upprop, skickar ett bidrag till den insamling vi startat för att stödja forskningen på dvärgväxt hos katt. Varje krona är värdefull! Ragdollklubben har bidragit med 5.000kr.

27 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)