”Mina kissar”, Laban och Zingo, är stora nu

Zingo blev kvar lite längre än sina syskon och jag hade så smått börjat fundera på att behålla honom. Han var, och är, en stor och kraftig kille, precis en sådan katt, som jag länge önskat mig. Jag är ju så oootroooligt förtjust i stora hankatter. Jag har förstås Stisse (min heliga birma) men jag vill också ha en stor ragdollkille. Det blev inte så, för jag satte ut en annons på Zingo och tänkte att ödet skulle få besluta åt mig, huruvida han skulle stanna eller ej. Kort därefter hörde Linnéa av sig och ville köpa honom. Hon kom och hämtade honom och han flyttade in hos henne och hennes familj i Köping. Bättre hade han inte kunnat få det, inte ens hos mig :-).

Förutom bilder på Laban fick jag även ett foto på Zingo igår. Zingo är nykastrerad och på bilden sov han, trött efter ingreppet. Som jag skrivit många gånger förut ska en katt, som inte används i avel, kastreras. Det är en förutsättning för att den ska må bra. Linnéas nära släkting tog semester för att hålla Zingo sällskap efter operationen. Jag blir så glad, när djurägare tar lika stort ansvar för sina fyrbenta skyddslingar som vore de deras biologiska barn!

Igår började Ove att leta kattutställningar på rimligt avstånd från Sundbyberg. Han hittade en utställning i Norrköping, dit han tycker att vi ska åka. Det huvudsakliga syftet skulle vara att hitta en bra uppfödare, som har en kattunge som verkar hålla för utställning. Det skulle vara en hane, sa han, så att även jag skulle bli nöjd med köpet. Ytterligare en katt skulle vara roligt, om vi talar om en hankatt men utställningsbiten är jag inte lika förtjust i. Förvisso går jag gärna på utställning men att förbereda en katt; bada, föna och och preparera pälsen känner jag mig tveksam till. Det vet Ove, för det har jag uttryckt tidigare. Nu hade han en lösning på det - han skulle ta hjälp av en annan utställare. Nu blev det intressant på riktigt!!! Ingenting är beslutat men det lutar åt en liten kille och när jag tänker på det, blir jag smått pirrig inombords. Vi får återuppta diskussionen - kanske redan ikväll.

På bild 1 vilar Zingo ut efter kastrationen. Bild 2 och 3 visar hur goda kompisar Laban och Edison är.  

P.S. När jag orkar aka jag sätta mig in i hur man redigerar foton till bloggen. D.S.

 
7 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)