Mina fina kattungeköpare

Man kan ha tur och otur. Jag har haft tur. Alla som har köpt kattungar av oss har varit jättebra och har delat vår uppfattning om hur en kattunge ska behandlas. Dessutom har vi och köparna hållit kontakt och vi har fått hälsa på kattungarna, när de blivit större. Igår kom ett mms från Marco (Sixten) och både Linda, Marcos sambo, och Carina, som köpte Mitzi, hade bilder på katterna på FB. Såå roligt!!! Långt ifrån alla har haft sådan tur som vi.

Jag fick ett mail från en annan uppfödare igår och hon har verkligen inte haft tur. Tvärt om. Hon skriver: "Idag har jag en köpare som är förbannad för att hon inte får köpa en speciell katt, en annan vill ha mer i ersättning för en katt, som dog pga sjukdom, än hon köpte den för. En fodervärd är "mycket ordrikt besviken" på att hennes katt ska kastreras utan att hon fått någon kull (hon är parad många gånger). Måtte sådant aldrig hända mig!

Det är roligt at ha kattungar men det är också mycket jobb med dem, särskilt när de börja "fara omkring". Den uppfödare jag mailade med igår är mycket seriös och erfaren och har fött upp många välmeriterade kattungar. Hon skrev också att hon inte är helt säker på att hon vill fortsätta med avel och hennes första reaktion är lätt att förstå. Sedan kommer hon säkert till insikt om att hon vill fortsätta, för de flesta som köpt kattunge från henne har varit mycket nöjda. 

Det är inte lätt att hitta fertila hanar. Jag bör nog hitta en bra kavaljer till Stina snart. Om hon följer sitt tidigare mönster, kommer hon att börja löpa om c:a en månad. En partner till Sissel tror jag kommer att vara enklare att hitta. Två uppfödare i Stockholmsområdet har lovat att låna ut sin hankatt, när jag hör av mig. De är båda för unga nu, nästan jämngamla med Sissel men när det väl blir aktuellt, är de nog könsmogna. Jag har full förståelse för att man inte orkar ha en fertil hane; många urinmarkerar både möbler och väggar, skriker och är allmänt oroliga men det kan vara olika. När Tasse blev vuxen märktes det knappt, medan Stisse var förfärligt jobbig. Förutsättningen för att jag skulle ha en fertil hankatt, skulle vara att jag hade en kattgård till honom. Det har jag inte, så det blir ingen avelshane här.

 

 

 
5 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)