Mina fina kattungeköpare

Det är jätteviktigt att välja rätt köpare av kattungarna. Det är min skyldighet gentemot de små att tillse att de kommer till ett hem där de får det bra. Det gäller såväl mat, försäkringar, veterinärkontroller/vaccinationer, att de inte lämnas ensamma alltför länge och sist, men inte minst, att de blir en respekterad medlem i familjen.

Den första kontakten brukar tas per mejl eller telefon och åtföljas av ett personligt möte. Faktum är att besöket i mångt och mycket påminner om en anställningsintervju men det är inte enbart för kattungens skull. Jag vill också att de eventuella köparna ska känna att livet som kattägare motsvarar förväntningarna. Det är viktigt att jag tydliggör rasstandarden; då främst att ragdollen är en oerhört sällskaplig katt. Jag förklarar att jag, för både kattungens och kattungeköparens skull, inte vill sälja en kisse som skulle tvingas vara ensam hela långa dagar. Katten skulle då med största sannolikhet bli nedstämd och därmed inte heller rolig för sin ägare.
Världens finaste kattungeköparen har i alla fall hittat till mig!!! Jag börjar med att berätta om det första födelsedagsbarnet, Flingan. 

Natten till den 9 november 2016 var mycket speciell. Då föddes Flingan. Hennes fullständiga namn är Spinetts Snöflinga Blå. Namnet fick hon p.g.a. att hon är blå och att den natten föll årets första snö. Det var inte lite som kom. På flera sätt var detta en mycket minnesrik och spännande natt och till en början kände jag mig nöjd.

Jag satt på golvet och iakttog Stina, som låg i sin bolåda med sina båda kattungar. Primus föddes först, vilket ju hörs på namnet, och en timme senare var Flingan född. Jag följde samtidigt med spänning valet i USA. För övrigt var allt lugnt och tyst i bostaden. Själv väntade jag på kattunge nummer 3 (som aldrig kom) fram till klockan 6. Varför? Jo, Stina spann så där högt av och till, precis som födande honkatter brukar göra, när de har värkar. Natten var fantastisk på många vis; främst kattungarna och Stinas fantastiska omhändertagande, hon är en supermamma, men även den vita snön som lyste upp i mörkret. Tyvärr grumlades lyckokänslan. Någon gång efter midnatt började valresultatet förändras till Triumps fördel och på morgonen hade mina farhågor besannats. USA:s nye president skulle bli Donald Trump.
Så här i efterhand har jag kommit fram till att Stinas spinnande nog berodde på eftervärkar,

Oj, jag hade planerat att även berätta om 5-åringarna, Kajsa och Buster, om brevet från Linnéa och visa bild på "min" eg. hennes Zingo och nytagna foton på Safir och Blue. Det får bli imorgon. Här är i alla fall Flingan i sitt fina hus, som i verkligheten står upp :-).

 
11 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)