Mina pojkar

Joakim, Leo och Tor kom På förmiddagen. Joakim hade lovat att köpa en ny internetsladd hos Kjell&Co, som ligger runt hörnet. Visst hade jag kunnat fixa detta själv men dosan från Bredband2 sitter inne i ett skåp nere vid golvet och ”smidiga jag” har svårt att koppla sladdarna där. Då är det bra att ha en teknikkunnig och -intresserad son. Joakim och jag delar intresset för datavärlden. 

Barnbarnen är jättefina; lagom nyfikna men ändå lugna och framför allt trevliga. De ÄLSKAR katterna! Tyvärr kan de inte ha egna missar, för Joakim är mycket allergisk mot kattpäls. Trots det går det ändå riktigt bra med våra katter och det stämmer att ragdollen är en allergivänlig ras men det finns ingen katt som allergiker klarar fullt ut - iallafall om man brukar reagera kragtigt vid direktkontakt. Katthår finns överallt och det är faktiskt också  svårt att låta bli att klappa ett vänligt, buffande katthuvud som stryker sig mot benen. Det var precis vad som hände idag - Joakim klappade Stisse och reagerade med klåda i händerna. Det är en stor sorg att familjen inte kan ha en kisse, för alla älskar katter. Som väl är har barnen inte ärvt allergigenen :-).

Sandie är en intelligent katt. Hon vet vem som är lydigast av Ove och mig. Jag önskar att jag kunde ignorera när Sandie tigger - som Ove kan. Jag har svårt med Sandies ihärdiga jamande och inte minst de bedjande ögonen. Dessutom vet jag att hon borde gå upp i vikt, för hon har blivit så tunn efter kattungarna. Den kombinationen, smal och tiggande katt, får mig att genast resa mig från soffan och lägga upp något Sandie gillar och låta henne äta tillsammans med mig i soffan. Hur bra är det? Klart att hon vänder sig till mig istället för till Ove, som ibland inte ens verkar märka att att hon stirrar på honom. Min slutsats är att Sandie har ett högt ”katt-IQ”. 

 

29 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)