Mina små missar

Jag har sett fram emot den här veckan, då jag inte har så mycket inbokat. Min förhoppning är att jag imorgon får undan protokollen från Ragdollklubben och SeniorNet och kan börja förbereda mig för inspelningen på torsdag. Mest av allt ser jag fram emot kattungarna, som kommer att födas vilken dag som helst.

Elin arbetade ett eftermiddagspass igår och var hemma först någon gång efter klockan 22. En stund senare kontaktade hon mig, för hon var orolig över att Neos öga var svullet, han knep ihop det och det rann klar vätska från det. Min gissning var att han varit alltför kärvänlig gentemot Ninni och att hon tassgripligen försökt freda sig mot uppvaktningen och att hon råkat riva honom i ögat. Förutom att ögat var svullet och rann, var han helt opåverkad och betedde sig alltså precis som vanligt. Elin katter är försäkrade i Agria och då erbjuder Agria kostnadsfria videosamtal med rådgivning gällande sjukdomssymtom eller skador som omfattas av försäkringen. Elin ringde också till Agrias veterinär. Misstanken mot Ninni som förövare kvarstod :-). Eftersom Elin hade kvar av Ninnis smärtstillande medicin, som hon fick i samband med kastreringen, fick Elin rådet att ge Neo en dos. Imorse hade besvären i ögat försvunnit och han var sig helt lik.

På förmiddagen idag födde Tingla fyra ragdollkillar (svårt att med säkerhet fastställa könen). Förlossningen gick bra. Marie meddelade mig den glada nyheten men berättade samtidigt att Tingla fortsatte att av och till andades med öppen mun och spann så där högt, som honkatter brukar göra under förlossningen. Huruvida det var ytterligare en kattunge som var på väg eller någon anledning till detta var svårt att säga. Även Marie kontaktade Agrias veterinär, som gissade att det var eftervärkar. Huruvida det var eftervärkar eller något annat får vi kanske aldrig med säkerhet veta. Hur det är just nu, vet jag inte. Imorgon berättar jag mer om de nyfödda småkissarna.

”Mina småttingar” är stora kissar nu; Neo blivande avelshane och Tingla nybliven mor. De var ju så små nyss!

10 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)