Mindre än tre veckor

Som jag skrivit tidigare ska alla kattungar, när de flyttar, vara vaccinerade två gånger, ID-märkta och veterinärbesiktigade. De ska få med sig sin stamtavla, ett ifyllt vaccinationskort och ett veterinärbesiktningsprotokoll, som ej får vara ändra än sju dagar. Därför krävs viss planering och datum för kattungarnas flytt måste samordnas. Om det förflutit mer än 7 dagar sedan kattungen besiktigades, måste undersökningen göras om. Det medför en extra kostnad, vilket jag helst vill undvika. 

Vi har tid hos veterinären fredagen 17 november, två dagar innan kattungarna får flytta enligt SVERAKS regler. Imorgon ska jag börja planera inför flytten. Troligtvis blir Ninni och Nicko först ut men säkert vet jag först imorgon. Ytterligare 2 1/2 vecka återstår ännu, så det är inte bråttom med besked från Elin, som själv inte fått veta, hur hon ska arbeta den veckan. Så kan det vara i bemanningsbranschen.

Imorgon kommer en gammal barndomskamrat på lunch. Det var hos henne jag en gång, för många år sedan, såg den vackraste katt jag någonsin sett - en helig birma vid namn Knicken. Namnet Knicken fick han på grund av att han hade en ”knick” på svansen. Vid veterinärbesiktningen går veterinären igenom hela katten efter ett särskilt protokoll, där svansen är en av parametrarna. Vad man menade med ”knick” var det som egentligen benämns kroksvans. Kroksvans är en missbildning mellan två svanskotor och innebär att kotorna, där de normalt ledar mot varandra, är hopväxta i förskjutet läge. En eller flera av lederna i svansen kan vara defekta. Kroksvansen medför oftast inga problem för katten och den får ställas ut. Däremot bör en katt med kroksvans inte ingå i avel. Knicken var härligt obekymrad om sin svansknick och var under många år till stor glädje för sin familj. Knicken är död sedan länge men han hann uppnå en ansenlig ålder innan dess.

Nu väntar jag på kattungarnas stamtavlor. Språngavgiften till Amarettos, kattpappan, ägare är betald och ”faderskapet” (kullregistrering) bekräftat med hankattägarens namnteckning. Tillsammans med kopia på betalningen till SVERAK och på veterinärbesiktningen av Sissel är kullregistreringen skickad till Birka kattklubbs avelssekreterare. Hon skickar i sin tur underlaget till SVERAK och sedan dröjer det några dagar tills stamtavlorna kommer i brevlådan.

 

2 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)