Missa inte Kattens dag!

Det var SVERAK som 1983 beslutade att katten borde ha en egen dag och att denna dag skulle vara den 1:a Advent.
SVERAK-traditionen lever vidare och Kattens Dag har numera blivit ett begrepp för andra organisationer och företag som passar på att fira katten under Adventshelgen.

Syftet med Kattens Dag är i första hand att uppmärksamma katten och höja kattens status i samhället. Katten är ju trots allt en viktig familjemedlem som skänker glädje, lugnar oss och hjälper oss att må bra. Men det finns också flera andra mål med Kattens Dag. Ett är att lyfta fram fördelarna med kastrering. Ett annat är vikten av ID-märkning.

Royal Canin anslöt sig för att tillsammans med sina återförsäljare och samarbetspartners göra sitt bästa för att bidra. Katter förtjänar respekt, omsorg och i de fall det behövs – en bra vård. Att ge rätt foder är givetvis också en viktig pusselbit som höjer kattens allmäna hälsotillstånd, precis som regelbundna vaccinationer och förståelsen för kattens behov av social stimulans.

Många zooaffärer och veterinärkliniker har på Kattens dag fördelaktiga erbjudanden som gagnar katten (vissa på lördagen istället för söndagen). Det kan handla om lägre pris på foder, vaccinationer eller möjligheten att få träffa kattter av olika raser och ställa frågor till deras ägare. Själv var jag, för två år sedan, tillsammans med några andra Ragdollägare på Evidensia djursjukhus. De andra hade med sig sina katter och vi fick många frågor och intresset för katterna var stort. 

Såg på TV imorse att man kommit fram till att oroliga katter kan lugnas av musik. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om detta och jag kontaktade Bo Söderström, som var den, som talade om detta på TV. Han svarade direkt och jag kommer under den kommande veckan att intervjua honom för Trasdockans räkning. Undrar vilken typ av musik katter helst lyssnar på :--).

17 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)