Molgan och morfar

Inget jag säkert kan säga men jag har en stark känsla av att egna upplevelser och ett visst mått fantasi ligger till grund för boken "En man som heter Ove".

Så kom då dagen, när det var dags att träffa kvinnan, som gjort mig nyfiken, och hon bekräftade nu personligen att hon inte är en medelsvensson. Hon kom tillsammans med sin man, två barn och pappa (som vi kallade morfar). 
Vi pratade, fikade och självfallet var kattungarna i fokus. Morfar har haft katt i hela sitt mer än 80 år långa liv. Hans ögon lyste av kärlek när han tittade på småttingarna. Om jag förstått saken rätt är det mestadels hos morfar som Molgan bor nu och de två har det säkert jättefint tillsammans. Morfar bor dessutom i samma hus som sin dotter och hennes familj, så om han behöver avlastning finns hjälpen nära.

Molgans blivande matte har, precis som kvinnan i boken, sina rötter i Iran. Dessutom var hon precis lika gladlynt och "levande". Jag gissar att författaren hämtat Oves personlighet ur den egna minnesbanken, för de flesta vuxna har nog någon gång i sitt liv träffat en person som liknar Ove; någon med samma nitiska kontrollerande och stora behov att se tillse att lagar och regler åtföljs.

Eftersom en ragdoll har en framträdande roll i filmen misstänker jag att det inte är en slump att familjen bestämde sig för att köpa just en ragdollkattunge.

 

 

9 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)