Mörkare och kallare

Vi har haft många fina - soliga och varma - höstdagar. Det gäller att ta vara på den tid, som vi fortfarande kan ha balkongdörren öppen dagtid och katterna kan gå ut och in, som de vill. Undrar hur länge vi själva kommer att äta middag "ute". Både Ove, jag själv och katterna älskar balkongen. 

Det som är mest påtagligt med att hösten är här är att dagarna blir kortare och kortare, dvs det både ljusnar senare och mörknar tidigare - idag 06:59 resp 18:13. När våren kommer, ljuset intensifieras och solen lyser på fåglarnas corpus pineale, tallkottkörteln, startar de sitt lyckliga vårkvitter. Människorna kvittrar på sitt sätt. När det nu blir mindre och mindre av dagsljuset, måste vi "mysa till det" med levande ljus och vår "eldstad". Då gäller det att verkligen inte lämna katterna ur sikte. De hoppar gärna upp på bordet och på bråkdelen av en sekund, skulle de kunna starta en eldsvåda; svansen i ljuslågan och vips... Använd aldrig stearinljus i ett rum, där det finns katter! Det kan vara mysigt med ljuslyktor med värmeljus i också. Vår "öppenspis" kan visserligen stå inomhus men vi har placerat den på balkongen för säkerhets skull. 

Det finns många andra faror för katter, särskilt i juletid. Både hyacint och julros är giftiga. Klicka på länken till Agrias hemsida och skriv " giftiga växter för katten" i sökrutan. Där finns en förteckning över andra farliga växter. Läs den och tänk efter! 

Idag ska båten täckas. Fyra pressenningar måste förankras ordentligt, så att de inte far iväg, när höststormarna kommer. Detta  "projekt" tar Ove flera timmar. Jag själv ska "vardagsstäda" och äntligen ta mig samman och putsa silver. Städning är ok för mig men absolut inte för Stisse. Silverputs är vidrigt tråkigt. Efter middagen väntar pälsvård. 

 
4 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)