Motoriken - omdömet

Natten till idag sov kattungarna sig till en fantastisk förmåga, nämligen konsten att klättra. De har tränat så smått tidigare men imorse vaknade de och behärskade klättringskonsten, både fram- och baklänges. De kan hoppa ner också från en höjd, som för dem motsvarar den jag själv tvingades hoppa ifrån, när jag tog magistermärket i simning. Kattungarna beter sig likadant som jag gjorde; står på kanten och tittar ner, ser ut som att nu...., tvekar och backar ett steg men så plötsligt tar de skuttet rakt ut och landar fint på alla fyra (själv landade jag i vattnet men var lika skraj innan). Till skillnad från mig har de gjort om hoppet och för varje gång minskar respekten för att hoppa. Det är nu jag skulle vilja att de väntar några dagar med den motoriska utvecklingen och låter omdömet komma ikapp. För stunden sitter två kattungar på bordet och en är på väg upp till översta avsatsen på klätterställningen (motsvarande 10 m i mitt hopptorn - själv valde jag stegen ner till 5 m innan jag hoppade). Jag tror att det nu bara rör sig om timar innan de också kan ta sig ur hagen.

Jag vill att djur ska få vara fria och gå vart de vill men då måste jag veta att de är mogna för det och inte irrar runt och inte hittar sin toalåda. Till att börja med ställer vi ett par toalådor på väg mot toaletten, där vi har de lådor vi vill att de ska använda (men det är en bit dit.) 

Elin och Leo är i Uppsala och hälsar på Elins familj. Givetvis är Ninni och Neo med. Fick några foton på katterna, som verkligen njuter av sommaren utomhus. Ninni har också fått tillämpa sin klätterkonst ute. Jag är så glad att dessa två kissar fått följas åt ända sedan födelsen. Det är självklart att en kattunge inte tar skada av att flytta ensam men säkert känns det tryggt för den att ha med sig sitt kullsyskon, när den kommer till ett helt nytt hem där allt är okänt. Då hoppas man att den nya ägaren är hemma med lillkissen de första dagarna.

Jag hade en jättefin bild på alla kattungarna tillsammans men den hade fel format för bloggen

 
26 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)