Mums!

De morgnar Ove inte arbetar är det Stisse som väcker mig. Han kan klockan, tror jag, för han hoppar alltid upp i sängen vid samma tid, mellan 07:30 och 08:00. Han hälsar med ett "god morgon-mja" inte ens mjau orkar han säga. Den där korta hälsningen innebär också att han vill ha sin frukost serverad omedelbart och Ove lyder. Det är alltid han, som utfodrar katterna, eftersom mina ben inte samarbetar med huvudet förrän någon timme efter morgonalvedonen. Följdaktligen äter katterna sin frukost vid 7-tiden tisdag - torsdag (när Ove jobbar och runt klockan 08 övriga dagar). När kattungarna börjar bli så här stora är det extra mycket arbete på morgonen; Royal Canin's blötmat (lightfoder) till Stisse på köksbänken, Sheeba till Stina på toaletten - hon måste äta ensam, för annars vildäter hon så att hon kräks - och kattungemat till Sandie på matplatsen i köket. Därefter ska kattungarna (med start idag) få sin blötmat, idag kattungemousse. Hittills har de bara ätit Mother and baby bebisfrön men nu har vi alltså introducerat även blötmat. När alla katterna ätit sin frukost, är det dags att tömma deras lådor. Snart hittar nog kattungarna till kattlådorna på toaletten men än så länge har de sin lilla låda i hagen. Oh, vad gott de tyckte det var med mousse!

Vid 14-tiden var vi tvungna att stänga in kattungarna i hagen. De var trötta och lade sig i en hög och somnade. Ove och jag skulle åka till Intiman och se Robert Wells och Lennie Norman i "Stand up, sit down. Vi hade en fantastiskt eftermiddag och kattungarna har nog inte farit illa. De blev väldigt glada, när Ove släppte ut dem i friheten, när vi kom hem. Visst hade vi gärna ätit middag på t ex Tennstopet men hade inte samvete att vara borta så länge från katterna. Vi beställde mat från Bangkok Bistro istället, utfodrade djuren och placerade oss framför TV:n och såg den trista Melodifestivalen. Efter de sena nyheterna var det dags att natta katterna. När vi släcker lamporna brukar också alla katter somna och det är sedan lugnt hela natten. Nu är det halt stilla i kattboet.

 

4 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)