Mums i mataffären

Våra katter äter enbart mat från Bromma Zoo; Royal Canin, Hills och Crown Pet foods med ett undantag; Sheba från matvaruaffären. Bra kattmat till tre katter kostar en hel del men vi vill att de ska äta rätt sammansatt föda. Det ligger mycket forskning och kunskap bakom Royal Canin och Hills kattmat och dessa företag är ledande producenter av mat till katter.

Sheba kostar c:a 8kr i de flesta mataffärer. Våra katter är mycket förtjusta i alla sorter de fått smaka. Idag handlade Ove på City Gross och där såldes Sheba för 49kr/10 burkar. Eftersom vi anser att katterna, förutom bra mat också ska få varierad  kost, har vi ett särskilt skåp, där vi enbart har kattmat (kan liknas vid en mindre zooaffär). Eftersom vi har ett helt skåp avsett för kissarna köpte Ove idag 3x10 burkar, de tar inte så stor plats. Det känns bra att både ha många olika sorters mat hemma och dessutom betala mer än 90 kronor mindre för Shebaburkarna. 

"TiggSandie" beställde genast mat av Ove, så snart han kom hem. Stina hakade på. Som tur är, är Stisse oftast intresserad av blötmat enbart på morgonen. Ove sköter nästan alltid utfodringen av djuren och det vet de. Jag ger bara Sandie mat, när Ove arbetar. Stina och Stisse håller sig till frön, förutom på morgonen då alla tre äter blötmat. Katter tycker bäst om att äta många små mål mat men då måste ju maten stå framme. Det går ju bra, när det gäller torrfoder men mindre bra med annan föda. Därför får Sandie bara mat fyra gånger om dagen.

Övervikt är ju ett känt och stort problem både bland människor och djur. Vi kattägare vill ju så gärna ge våra små älsklingar det de vill ha och när det är slut på fatet och de bedjande ser på oss, ger vi dem mer. Så går det till här, när det serveras torsk, som alla fullkomligt ääälskar men aldrig annars. Våra katter lämnar ofta mat kvar. De äter bara tills de är mätta. Mer än 50% av alla katter är tyvärr överviktiga. Dessa katter älskar vanligtvis all mat (precis som jag) och lämnar aldrig mat kvar på fatet. Vi, eller snarare sagt våra katter, är glada för det. Övervikt leder på sikt till för tidig död. 

Jag hoppas innerligt att lilla Saga också kommer att bli en katt, som enbart äter sig mätt, inte övermätt. Samtidigt är jag glad över att hon är en matglad kisse. Nu växer hon för varje dag och behöver fylla på energidepåerna. En kattunge leker också mycket och förbrukar kalorier. Vi kattägare måste hjälpa våra fyrbenta vänner, så att de inte blir feta. Det är svårt att banta en katt och det måste göras under en längre tid. Den ska äta regelbundet och får absolut inte svältas, vilket kan leda till fettlever. Portionerna ska minskas och ett lightfoder är på sin plats.

 

 

 

 
26 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)