Mycket gjort idag!

Texten på hemsidan har legat som ett ok över mig. Jag är varken patriot, royalist eller annat, som skulle kunna förklara mitt enorma intresse för det svenska språket och min iver att bevara det. Jag hatar svengelskan; att "starta upp", "öppna upp", sätta ett a på ett engelskt verb och därmed betrakta det som ett svenskt ord. Varför? Vi har egna ord. Komplex?

Förvisso har vi inte svengelska på hemsidan men vi har formuleringar, som jag inte gillar. Jag vill att vi använder ett enkelt men ändå korrekt språk utan invecklade formuleringar. Det har jag ägnat mig åt idag, dvs jag har till största delen bibehållit innehållet i den ursprungliga texten, tagit bort sådant, som inte längre är aktuellt men framför allt omformulerat budskapet. En enda mening kan ta jättelång tid, innan jag är nöjd. Jag har väldigt dåligt tålamod när det gäller det mesta, vill att allt ska gå undan, men inte när det gäller datorer, telefoner och text. Där ger jag aldrig upp förrän jag nått mitt mål. Idag har jag gått igenom några sidor, som jag ska skicka till Emma för publicering. Min plan är att varje sommar framöver gå igenom allt på hemsidan, så att inget är inaktuellt. En hemsida är till stor del färskvara. Som exempel på motsatsen kan jag berätta att jag nyss tog bort information om ett kattförbund, som upphörde 2010!!!

Det ska bli så roligt att få träffa Flinga imorgon, Laila och Jan också förstås. Både Flinga och Sissel föddes, tog sina första andetag, lärde sig äta fast föda, gå på lådan osv. här men det kändes overkligt igår, när jag träffade Sissel. Hon är stor flicka nu och har sin "mamma" och bostad i Sollentuna och något annat minns hon inte. Detsamma kommer det att vara med Flinga (men hon har sin familj och bor i Västerås) - det förstår jag men det är enormt roligt att få träffa "kattungarna" som halvvuxna eller vuxna; att få möta dem i deras riktiga hem och se hur mycket glädje de ger sina ägare. Vi hade dem ju bara till låns.

Det är kväll nu och som vanligt har katterna piggnat till. Egentligen sker det någonstans runt klockan 16 och efter det är de vakna mest hela tiden. Sandie är alltid hungrig på kvällen och eftersom katter tycker om att småäta, blir det det många vändor för oss till kylskåpet för att fylla på faten. Trots att jag vet att jag inte kommer att somna på de närmaste två timmarna, ska jag ändå försöka. Senast efter 9-nyheterna ska jag duscha och tvätta håret och den proceduren tar lite tid. Sedan tar vi tåget 11:32 från Sundbybergs station med destination Västerås.

13 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)