Mycket händelserik helg

På de flesta utställningar brukar det finnas en fotograf, som tar fina bilder på djuren, i detta fall katterna. Det var första gången jag fick se, hur det går till att fånga katten så bra på bild. I ett rum, en trappa ovanför utställningshallen, hade fotografen "riggat" en svart rullgardin i grov plast, klätt ett mycket smalt bord i ett sammetsliknande mörkbeiget tyg och fäst ett tygstycke i samma färg på väggen bakom bordet. Vad jag förstår brukar det bara vara ägare till prisbelönade katter, som tar sin kisse till fotografen. Varför tror jag det? Jo, för att fotograf Tuss hade placerat en prispokal i ena änden av det smala bordet. Förutom Tuss fanns också en annan kvinna i rummet. Hon hade två olika spön i handen; ett av dem försett med en lång fjäder längst fram. 

Jag bestämde mig för att Sissel skulle fotograferas av en professionell kattfotograf, detta trots att Marita, som äger "våra" Kajsa och Buster, tar fina bilder och frikostigt delar med sig till oss. På väg till fotografen kom Carina J ikapp mig med "vår" Mitzi och jag beslöt att även ta med henne - hon hade ju faktiskt också placerat sig bra på utställningen. Båda katterna fick följa med en trappa upp. 

Det var intressant att se, hur fotograferingen går till. Fotografens medhjälpare tar över katten från dess ägare (kattens matte/husse får stå i ena ändan av det smala bordet). Katten placeras på bordet bredvid pokalen och assistenten snärtar till rullgardinen, katten höjer blicken och tittar uppmärksamt och koncentrerat på fotografen, som fångar den på bild. Vid nästa fotografering drar assistenten med "fjäderspöet" längs bordskanten och katten följer och försöker fånga fjädern. Tuss är på helspänn även hon, för det gäller ju att plåta i rätt ögonblick. Både Mitzi och Sissel blev jättebra på bilderna. Exakt hur fortsättningen går till, vet jag inte. Det kommer säkert att finnas en prislista och mer information om på FB, om hur bilderna levereras. Tuss kommer att lägga bilderna där. Jag fick ett fördelaktigare pris av Tuss, förmodligen för att jag erbjudit henne att lägga sina visitkort på bordet vid entrén och att jag betalade för två katter.

Idag överraskade jag mig själv. Jag beslöt mig för att kontakta Ulrica, som har en ny uppfödning kallad Rättvikskullans. Det är Pia, som äger Stinas gamla "lover", som tipsat om Ulricas hane. Jag ringde henne och undrade, om vi kunde få komma med Sissel, som ljudligt längtade efter en partner. Turen var på min sida. Ulrica, som är flygvärdinna, hade kommit hem från en flygning natten till idag och hon skall nu vara hemma t om onsdag. Om katterna skulle behöva längre tid skulle det också gå bra, eftersom Ulrica har en 17-årig dotter, som kan "det här med katter". Nu är det bara att hålla tummarna för att även Sandie får småttingar. 

Vid närmare eftertanke insåg jag att det egentligen är en utmärkt tid att para Sandie nu. Hennes bebisar kommer bara att vara ett par veckor, när Snöflinga och Primus ska flytta och de kommer själva att vara flyttklara innan sommaren.

 

 

20 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)