Mycket katt från klockan 14

Förmiddagen ägnade jag åt hemmet. Ove kom hem tidigare idag. Varken han eller jag hade tänkt på att han slutar klockan tolv dagen före helgdag. Han fick stå för maten; fläskkotlett, bakad potatis och vitlökscrême fraiche. Salladen var färdigskuren och vattnet fanns i kylskåpet. Snabbt och enkelt men ändå gott! 

Jag började med min sista individuella uppgift i kattkursen. Kunskaper ska kunna översättas till det verkliga livet och i veckans avsnitt, har vi kursdeltagare verkligen fått visa prov på det. Utifrån en berättelse om avel, har vi fått i uppgift att komma med råd och varningar till en okunnig, oerfaren blivande uppfödare. Det är mycket att tänka på; katten är såld till sällskap - får man avla på katten då? Varför är den såld som sällskapskatt? Vad måste man ta reda på? Hur väljer man hane, vilken verkar mest lämpad (kattmamman och tre olika avelshanar finns beskrivna)? Stamnamn, köpekontrakt, överlåtelseformulär, försäkringar på avelsdjuren och kattungarna? Vad ska man tänka på beträffande en intresserad köpare och mycket, mycket mer. För mig är också språket viktigt. Det tog mig många timmar innan jag var nöjd och via Dropbox kunde skicka uppgiften till kursledarna. Nu är jag klar med den första kursen. Den har varit jättebra och jag ska "flagga för" den, så ofta jag kan. Carina ligger 14 dagar före mig och har redan anmält sig till den andra av tre, G2. Så snart jag fått min banner = godkänd, ska jag göra likaledes. Vore roligt om vi kommer med i samma kurs.

Carina ringde idag och frågade, om jag vill axla ansvaret som webbmaster i Ragdollklubben. Jag ska fundera över det. På årsmötet i februari 2014!! beslöt stämman att Sissi, som är webbmaster i Järva, ska "fasas ur" den rollen, som hon anser sig inte hinna med, och att jag och en annan medlem ska ersätta henne. Trots att det snart gått två år sedan dess, har inget hänt. Jag har vid minst fem tillfällen kommit med totalt minst 15 olika förslag på datum för oss att träffas men inget har passat. Nu är jag trött på att medlemmarna kan tro att jag verkar vara en person, som inget gör. Alla kan ju se att inaktuell information inte tas bort, att det tyvärr också funnits felaktig information om t ex datum för olika aktiviteter m.m. Jag kan inte göra något åt det själv, så länge jag inte har tillgång till programmet. Tror inte att jag vill finnas som ansvarig för detta. Förmodligen kommer jag att meddela mitt beslut att avgå från uppdraget (som jag endast haft på papperet) på nästa styrelsemöte och istället ta mig an Ragdollklubbens hemsida. i den föreningen händer det saker, alla sköter sina åtaganden och vi kan inte önska oss en bättre ordförande.

Tyst nu, både ute och inne. Två katter sover bredvid mig i soffan. Ove, jag, Nicke och Anna-Karin ska åka på kattutställning på söndag. Livet är fantastiskt! Jag har inget övrigt att önska.

30 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)