Någon skrev fel

Kattungarna äter MUSH med glädje men helst ingen annan mat för kattungar. Kanske kommer det att bli annorlunda, när de kommer att få fri tillgång till bebisfrön i sina nya hem, där torrfodret kan stå framme och de kan äta lite då och då, som katter tycker om att göra. Här fungerar inte det, eftersom Stisse fullkomligt älskar de små, egergirika fröna. Ingen av våra katter är "matmonster". De äter sig mätta men aldrig "det lilla extra" för att det är så gott. Det är något jag är mycket glad över, eftersom jag vet att det är väldigt vanligt att ragdolls är mycket matglada i allmänhet. Men........ när det gäller Royal Canins "Mother and baby" kan Stisse göra vad som helst bara för att få smaka lite grann. 

Kattungar insuper det deras mamma lär dem. Ett tydligt bevis på detta är, när de "tackar för maten" genom att krafsa med den lilla tassen på golvet bredvid kattfatet. Exakt så gör Stina, när hon inte vill äta mer. Varken Sandie eller Stisse gör "tackar", de bara går ifrån matplatsen. Katter är inte bara katter, som alla gör likadant och människor är inte bara människor, de är också olika. Både katter och människor är unika varelser med olika beteende och smak. En mamma lär sina barn det hon tycker är bra att veta och alltså har Stina lärt barnen att "tacka för maten" :-). Det är också viktigt att katter dricker och det är de i allmänhet dåliga på. Jag skulle gärna se att kattungarna skulle börja dricka ur vattenautomaten men den har jag tvingats ta bort,meftersom de annars biter på elsladden. De har hittills inte varit intresserade av annan vätska än Stinas mjölk men nu är hon mer bestämd med att de ska börja klara sin egen försörjning så de måste börja lapa vatten. Idag såg jag för första gången, hur Flinga beslutsamt gick fram till den lilla vattenskålen och började dricka.

Igår slutade Ove lite tidigare för att hinna hem innan Laila och hennes sambo skulle komma för att titta på Flinga. Laila skulle sluta tidigare och räknade med att komma iväg mellan klockan 15 och 15:30. Jag hade bakat en toscakaka och kaffebryggaren var laddad. Vi väntade och väntade. Strax innan klockan 18 ringde jag och Laila svarade hemma. På morgonen hade hon svarat på mitt mail, som var skrivet dagen innan. I brevet skrev jag adressen och koden och "välkommen imorgon". Laila läste mailet först igår (alltså dagen efter det att jag skrev det) och tolkade imorgon som idag. Så kan det bli men det gör inget. Familjen kommer idag istället och får för första gången träffa sin blivande kattunge ikväll men än får vi behålla henne några veckor och njuta av henne och hennes lika mysiga bror.

28 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)