När hovmästaren inte lyder direkt

Väl medveten om att jag är en person med stark vilja, anstränger jag mig, när andra är inblandade, att nå mina mål i demokratisk anda. Jag tycker inte om att bli beordrad och brukar i sådana lägen alltid spjärna emot - men bara när det gäller människor, inte katter. Trots att katter inte kan tala och trots att jag har ett kraftigt fysiskt övertag lyckas de ändå att totalt "ta över hela mig" och få mig att lydigt följa deras minsta nycker. Varför? Jo, för att jag:

  1. Förmänskligar dem, ser dem som mina små barn, som jag måste hjälpa. Min uppgift är att ge dem det bästa av allt.
  2. För att jag ju har en betydligt mycket större tolerans mot en katts dåliga beteende, för en katt kan man inte begära lika mycket av som av en människa.

Ja, då kan det ju bli som det blev nyss. Sandie vet att jag är "lydigast". Därför går hon till mig mig, när hon ska tigga. Hon vet att jag oftast reser mig direkt och går ut i köket och lägger upp blötmat, när hon säger till. Någon enstaka gång händer det att jag, t ex när jag vill se färdigt ett nyhetsinslag, sitter kvar trots hennes utstuderade "tiggbeteende"; hon sätter sig nära, stirrar mig i ögonen och jamar. Hon är spänd i kroppen och signalerar att hon är redo att hoppa ner från soffan och springa till matplatsen. Vad gör hon när jag inte lyder direkt? Jo, hon slår mig med tassen - inte med klor men förmodligen för att visa att hon vill ha mat NU. Vad gör jag? Reser mig direkt, tar fram något gott och lägger upp på ett fat som jag ställer på matplatsen. Sedan står jag bredvid och väntar medan hon äter, eftersom jag vet att hon inte tycker om att vara ensam i köket. Inte har jag fått henne att sluta tigga genom mitt agerande - tvärtom! Tur att jag inte var lika "svag", när barnen var små och försökte skrika sig till godis i affären. De fick skrika, något godis blev det inte och de lärde sig snabbt att det inte lönar sig att att bete sig illa.

Joakim var här idag - ensam utan barn. Visserligen är det roligt när Leo och Tor är med men det blir ett annat tempo och inte samma möjlighet att sitta och prata i lugn och ro. Ingen av pojkarna är "jobbig" men en 2 1/2-åring sitter ju inte direkt stilla (och ska heller inte göra det). Idag hade Joakim valt att komma ensam. Det var så trevligt men tråkigt att han är så allergisk mot katter. Han som älskar djur precis som jag men så snart han varit här en liten stund börjar det klia, främst i hans ögon och hals. 

Idag har det hänt igen - ett oskyldigt djur har blivit skjutet. Någon eller några idioter i ledningen i Grönklittsgruppen har bestämt att hålla björnar instängda i Orsa djurpark och låta besökare följa en djurskötare i hans/hennes arbete i parken. Människorna har tagit över djurens område, hägnat in det och gjort det till en turistattraktion. Fullkomligt onaturligt för djuren och idag dödade en björn en djurskötare framför ögonen på besökare. Fullkomligt naturligt för en björn som känner sig stressad/hotad. Björnen är inget aggressivt djur. Endast en handfull dödsfall, orsakade av björn, har inträffat i Sverige under de senaste 100 åren. Det är parkledningens ansvar att detta inte ska kunna hända. Björnen dödades (blev skjuten). Varför? Tyvärr dog också den 18-årige djurskötaren, som bara utförde sitt arbete. Två oskyldiga liv tog slut i förtid idag, detta pga djurparkens dåliga rutiner/slarv.  

4 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)