När längtan blivit tillräckligt stor

Sent en söndagkväll började jag leta efter kattungar. Som jag skrivit tidigare visste jag inte särskilt mycket om vad man ska tänka på, när man köper katt men en sak visste jag.....  jag skulle leta en ”riktig” uppfödare och googlade mig fram till Birmasällskapet. Samma känsla som jag som barn hade inför julen, samma känsla infann sig nu; en blandning av spänning, förväntan och oerhörd glädje.

Jag kontaktade endast uppfödare i Stockholmsområdet men utan framgång, delvis p.g.a. att jag hade två krav - kattungen jag sökte skulle vara en hankatt och dessutom brun. (EMS: SBI* n) En av uppfödarna sade att hon hade en brun kille kvar men den som tingat den hade inte pengar utan ville skjuta upp köpet ett par veckor. Eftersom hon sagt ja till förslaget kunde hon inte erbjuda mig att köpa honom men ville ha mitt telefonnummer, för hon kände sig lite osäker på om den tänkta köparen skulle ha fått ihop tillräckligt med pengar för att överhuvudtaget kunna köpa Tasse - som kattungen sedan fick heta hos mig.

Den s.k. magkänslan fungerar ibland. Patricia, säljaren, hade haft rätt - den som tingat Tasse först hade inte pengar nog, då det var dags att genomföra köpet. När Patricia långt senare hörde av sig, hade jag nästan glömt att hon eventuellt skulle ringa. Vilken lycka!!! Vi bestämde att jag skulle hämta Tasse på fredagen samma vecka.

Jag började förbereda Tasses ankomst på ett sätt som på många vis var demsamma, som när jag själv väntade barn. Jag inhandlade allt det jag tyckte att en kattunge kan behöva och valde zooaffären på Berglunds Strand. Väl där inne tog jag gott om tid på mig och njöt av att gå omkring bland transportburar, sand, kattmat och leksaker. Jag köpte den finaste och dyraste buren att ta hem min (s)katt i. Betalade och Nu var min enda tanke ”Måtte tiden gå fort fram till fredag”!!!

*SBI = Sacred Birman

 
3 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)