Nära den totala friheten inomhus

Kattungarna är nu nästan helt klara att flytta ut i den stora världen. Den stora världen för dem är hela lägenheten. De äter bebisfrön med god aptit men givetvis vill de ha lite mammamjölk mellan varven. Att äta "Stinamat" innebär ju, förutom god, lagom tempererad mat, också närhet och mys. Alla kattungar brukar vilja ha kvar de matstunderna, så länge som möjligt. Det är kattmamman som successivt avvänjer dem. Redan igår visade Stina att från och nu, måste kattungarna alltmer äta sig mätta på frön och annan kommersiell föda. Kattungarna låg och diade och plötsligt reste sig Stina och gick ut i köket.

Vid 11-tiden igår åkte vi till Ösbyskolan utanför Gustavsberg. Vi skulle titta på Värmdögymnasternas avslutningsuppträdande i Ösbyskolan strax utanför Gustavsberg. Fantastiskt! Att lyckas få barn och ungdomar att med glädje göra sitt allra bästa, att skapa ett varierat program och att locka stor publik innebär ledare, som är oerhört engagerade. Dessa eldsjälar brinner för sin gymnastik. Inträdet var 60kr och man sålde också lotter. Ove vann första pris. 

När vi kom hem möttes vi av Stina och Stisse, som satt innanför dörren. Det första vi gjorde, efter att vi tagit av oss skorna, var att ge alla katterna mat. Kattungarna sprang direkt fram till matskålen. De vet precis, vad det är fråga om. Nu både kissar och bajsar de också i sin lilla toalåda. De behöver större ytor att röra sig på för att kunna vidareutveckla sin motorik. 

När alla var mätta och nöjda, fick småkissarna en kort stund flytta in i den stora transportburen. Ove dammsög i hagen och vi hjälptes åt att bära in den i arbetsrummet. Vi bäddade i ett hörn i hagen, ställde in en skål med vatten och öppnade "dörren" till hagen och lät den vara öppen. Sedan hämtade vi kattungarna och placerade dem i hagen. Det tog inte lång tid, innan de upptäckte att de var ett steg närmare den totala friheten, vilket för deras del innebär att de får gå fritt i lägenheten. För närvarande får de bara vara fria i arbetsrummet, som vi stängt av med en plywoodskiva nu.

Om friheten kommer jag att skriva ikväll.

13 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)