Nästa vaccination

Det skiljer 3 veckor och 6 dagar mellan Sandies och Sissels småttingar. Fyra veckor i mitt liv märks knappt men på samma tid för en kattunge händer massor. I söndags hälsade vi som bekant på våra bebisar hos Lotta och när jag kom hem, tyckte jag plötsligt att våra hemmavarande kattungar var jättestora. Även motoriken har förfinats den senaste månaden; kattungarna har blivit otroligt duktiga. Nu bedömer de avstånd och ser hela tiden nya möjligheter och utmaningar; hoppar enkelt upp och ner från diverse spännande ställen i bostaden och tar sig med ett enkelt språng från soffan till bordet! Det är mycket nu, som de nya ägarna måste tänka på och kattsäkra. 

Efter många år med katter i olika åldrar, ingår ”kattsäkringstänk” med automatik för min del men det är inte en självklarhet för alla. Sedan många år tillbaka stänger Ove och jag rutinmässigt toalettlocket efter toabesök, oavsett om vi har kattungar eller inte. När vi har gäster som besökt   toaletten, brukar jag alltid fråga: ”kom du ihåg att stänga toalettlocket och lämna dörren öppen”? I nio fall av tio är locket öppet och dörren stängd. Det är långt ifrån det enda som måste gå på rutin, man får helt enkelt inte glömma vissa saker!!! Dörrstoppar är också ”ett måste”. Jag känner en uppfödare, som hade många kattungar hemma, för många i mitt tycke. När det närmade sig flytt och kattungarna var mycket snabba, försökte en av hennes bebisar smita ut, samtidigt som hon skulle stänga dörren. Tyvärr hann kisse inte få med sig svansen. Där försvann mycket av de ljusa framtidsplaner uppfödaren hade haft för den katten.

På söndag fyller Sissels kattungar åtta veckor och det är dags för den första vaccinationen. Jag swishade nyss 4 x 400 kr till Lotta. Jag står för alla kostnader som hör till aveln, som t.ex. veterinärkostnader och försäkringar men Lotta tar småttingarna till till veterinären på Väsby djursjukhus. Den andra vaccinationssprutan ges i samband med chippning och besiktning ett par dagar innan flytt. Bibbi flyttar på 12-veckorsdagen och Hanna hämtar sina katter dagen därpå.

39 ”Spinettkatter” har hittills sett dagen ljus. Det har varit fantastiskt att få följa de små liven från det första andetaget tills de fått följa sina lyckliga nya ägare till sina nya hem. That’s life! Både barn och kattungar kommer en gång att flytta från sina barndomshem - precis som det ska vara! Om jag sedan får följa kattungarna med besök och/eller bilder, blir jag jätteglad. Alla kattungar finns i mitt hjärta och jag minns deras personligheter trots att det hunnit gå många år sedan den första kullen lämnade oss. Jag har fortfarande kontakt med Maxis ägare och besökte honom senast för ett drygt år sedan.

 

13 jun 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)