Nästan hela dagen

När jag steg upp imorse sov kattungarna. Först efter en timme vaknade de - en efter en - och ställde sig redo framför dörren till hagen. De ville ut i friheten allihop. Det fanns inga bebisfrön kvar på matfatet men vi vet ju inte vem eller vilka, som ätit upp dem men ett vet vi och det är att Stisse också gillar bebismat :-).

Klockan 13:02 igår parkerade vi bilen utanför katthemmet. Malin, en av ledamöterna i styrelsen, visade oss in via personalingången. Inne i katthemmet rådde full aktivitet. Flera i styrelsen fanns på plats; några iordningställde kallelserna till årsmötet, andra möblerade om i den lilla butiken. Ove och jag möttes av valberedningen, Birgitta och Pia. Jag har inte anmält specifikt intresse av att ingå i styrelsen - bara informerat om att jag gärna hjälper till med sådant jag klarar av och då gäller det främst skrivbordsarbete. Vad man egentligen skulle vilja använda mig till, är jag fortfarande inte klar över. Birgitta och Pia ställde frågor om min "kattbakgrund" och jag svarade så gott jag kunde. Det var ett okomplicerat samtal och mitt intryck är att det är en mycket aktiv styrelse, som avsätter mycket tid till sitt arbete för de övergivna katterna. Båda valberedarna har arbetat länge som volontärer och har givetvis egna skyddslingar hemma. De har varit volontärer i mer än tio år. Om de hittar lämpliga uppgifter för mig, hjälper jag gärna till.

Kattungarna har varit ute i friheten nästan hela dagen och de vet redan, var tryggheten finns, om de känner sig hotade. Hur det gått till, förstår jag inte men från att igår bara ha kunnat springa rätt långsamt, kan de idag rusa runt och hoppa högt upp i luften. Så gjorde Tingla mot Stina, som blev irriterad och morrade. Tingla vände då direkt och pinnade på in i hagen, där hon kände sig trygg. Likadant var det på förmiddagen, när alla småkatterna skulle sova middag. Då lade de sig bredvid Sandie, som redan lagt sig i hagen för att själv ta sig en tupplur. Efter den var det full fart igen i vardagsrummet. Kattungarna har alltmer börjat söka sig till matfatet och äter riktigt duktigt nu. Ännu har de inte fått smaka blötmat, för vi tycker att det är praktiskt, om de också börjar tycka om frön och inte blir som sin mamma, som vägrar allt utom våtfoder, ost och kokt torsk. Skönt iallafall att ingen av våra katter "vildäter". Om någon av dem har problem med maten är det i sådant fall att Sandie, som f.ö äter mest, är för smal. De flesta veterinärer skulle bli lyckliga över att se henne, eftersom de verkar ha ett "kattTwiggyideal".

Kom precis att tänka på att det är ett tag sedan jag skrev ett nyhetsbrev till mina prenumeranter. Det ska jag göra imorgon.

 

26 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)