Nästan inget om eller med katter

De två stora katterna sov, när jag steg ur sängen imorse efter en timmes stretchande; långsamma sträckrörelser för att komma igång. När jag till slut var på benen blandade jag Lanz och Sheba för att ge vår hungriga, blivande, lilla mamma. Därefter åt Sandie sin andra frukost (den första serverade Ove henne när han steg upp) tillsammans med mig.

Vi har ända sedan hon kom hem från Malte, försökt få Sandie att äta kattungemat - vi började med Kitten, Royal Canins bebismat, och övergick till Hill’s blötmat men inget av dessa foder var tillräckligt välsmakande tyckte ”fina fröken”. De verkar vara alltför nyttiga och det passar inte den nobla damen. Hon beställer in ny mat, om det som serveras inte passar henne (och det gör hon i befallande ton). Huvudsaken är ju att hon äter, tänker jag, så därför får hon nu en blandning av Sheba’s paté och Lanz . Om ett par dagar ska vi göra ett nytt försök att blanda i lite kattungemat i hennes älsklingsmat. 

Jag kan varmt rekommendera filmen Bohemian Rhapsody. Tänk, så fantastiskt det är att kunna gå på bio mitt på dagen! 12:40 startade filmen, åtföljd av asiatisk mat på en restaurang på Drottninggatan. När jag lämnade bostaden låg alla katterna i sängen och sov. Där förblev de, tills Ove kom hem efter arbetets slut.

Innan jag åkte in till stan kontaktade jag Lotta, Sissels fodervärd, och bad henne ombesörja att Sissel vaccineras mot kattsnuva. Som ägare bekostar jag all veterinärvård som hör till Sissel men jag vet att många i fodervärdsavtalet överenskommer att fodervärden betalar den veterinärvård, som inte har samband med dräktighet, förlossning och kattungarna upp till 12 veckor. Lotta har svarat och lovat att ombesörja att vaccinationen blir gjord. Även våra hemmavarande katter ska vaccineras snart och imorgon ska jag kontrollera i kattpärmen, när det är dags igen.

Vi lider inte brist på leksaker här hemma. En ny låda från KattBox ligger oöppnad i hallen. Jag ska spara den så; dels pga att våra, lata :-) katter inte leker särskilt mycket och dels pga att de redan har massor av saker. Det är alltid roligt att kunna presenta kattungeköparna med en leksak, som de i sin tur ger till sin nya, lilla familjemedlem.

29 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)