Neo på hälsoundersökning

Sandies och ”mitt” barnbarn, Elins, Leos och Sissels ”son” Neo har varit på Södra Djursjukhuset idag. Elin hade beställt tid för ultraljudsundersökning av hans hjärta och njurar och också vaccination av både honom och hans syster Ninni (när de nu fyllt ett år). Givetvis var det Sara Granström, hjärtspecialist, som utförde undersökningen. Hon är så fin mot djuren (Neo t.om spann under undersökningen), kunnig, engagerad och mån om att förklara vad hon gör och ser. Hon vill verkligen att vi djurägare ska förstå. Hon är verkligen rätt person på sin post.

Första gången jag träffade Sara var när jag skulle få Sandie ultraljudad inför en planerad parning. Jag kände direkt att detta var en veterinär som kunde sin sak, älskade sitt arbete och tog sig tid. Innan jag lämnade djursjukhuset den dagen hade jag knutit Sara till Ragdollklubben och från den dagen svarar hon på de veterinärfrågor, som kommer från Ragdollklubbens medlemmar. Med hjälp av Sara har klubben också fått en eftermiddag-kväll för medlemmarna att till rabatterat pris få sina kissar hjärt- och njurarscannade, senast i mars i år. Kampanjen var så populär att vi i höst hoppas kunna erbjuda dem som inte fick plats då samma möjlighet (väntar nu på besked från Sara).

Elin och jag kommer under hösten att spela in ett avsnitt med Sara till vår podd, Prata Katt. Exakt när det kommer till stånd är inte bestämt men i god tid innan ska vi ge lyssnarna möjlighet att ställa frågor till Sara (detta kom jag på i skrivande stund och har inte stämt av idén med Elin men vi brukar vara överens om det mesta).

Idag var det Stisses tur att bli kammad, imorgon Stinas, i övermorgon Stisses igen osv. För en riktigt bra päls behövs regelbunden och tät kamning, undantag Sandie. Hennes päls är så enkel att det räcker med att skaka lite lätt på henne:-), något hennes dotter ärvt. Sissel har fått högsta tänkbara poäng för pälsen på utställning.

 

 

30 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)