Nickan

Jessica ringde igår. Hon vill träffa Nickan en gång till, för hon tyckte att det kändes lite tungt att andas, när hon lämnat Lotta och katterna i fredags. Hon vill bara testa, om hon möjligtvis blivit allergisk mot katter? För mig förefaller det tämligen osannolikt, särskilt som hon själv tidigare fött upp skogkatter utan problem och hon borde vara någonstans mellan 35 och 40 år. Med den bakgrunden känns det inte troligt att hon nu blivit allergisk men om hon känner sig det minsta osäker är det klokt av henne att åka till Lotta och träffa katterna igen.

Ikväll fick jag ett nytt samtal om Nickan. Ytterligare en familj är intresserad av henne. Jag berättade som det är och mannen i familjen frågade, när han kan få besked om Nickan fortfarande är till salu. Jag lovade höra av mig redan imorgon. Lotta och Jessica har tidigare idag kommit överens om att Jessica ska komma på sitt andra besök hos Lotta på fredag. Jag har skrivit ett sms till Jessica ikväll, där jag ber henne hälsa på katterna redan imorgon, så att jag vet hur hon kommer att göra. Om hon är tveksam till att köpa Nickan, övergår möjligheten till den andra familjen. Den viktigaste frågan ställde jag ändå direkt, så nu vet jag att Nickan inte kommer att bli ensam hela dagarna, oavsett vilken av familjerna hon kommer att flytta till.

Som vanligt vid midnatt sitter jag och skriver - omgiven av alla katterna. Det är alltid så rofyllt vid den här tiden, särskilt när katterna sover i samma rum. Jag känner mig särskilt nöjd just ikväll, eftersom jag efter många timmars slit är klar med utkastet till nästa nummer av Trasdockan - artikeln om kastrering. Där beskriver jag både kemisk och operativ kastrering och de olika alternativ som finns. Imorgon, efter att hjärnan fått vila och sömnen gjort sitt, ska jag läsa igenom konceptet en sista gång. Därefter skickar jag det till veterinär Fredric på Läkemedelsverket och Trasdockans veterinär, Sara. Båda har lovat att granska min artikel. Sedan ska jag börja ”dra upp ramarna för” min text om fertilitet. När det väl är gjort och jag ägnat tid åt att ordentligt sätta mig in i ämnet, brukar det gå tämligen fort men innan jag själv är nöjd; har granskat texten flera gånger och ”smakat på” orden, har det ändå tagit flera timmar.

Stisse har vaknat och kom visst att tänka på, hur mysigt det är att vara ensam med sin ”mamma”. De andra katterna sover på klätterträdet men Stisse har lagt sig bredvid mig i soffan och kräver nu att jag ska ägna mig helt åt honom; klia honom runt öronen och klappa hela honom, så då gör jag det.

15 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)