Ninni och Nicko

......fick för första gången träffa sina nya ”föräldrar” idag -  Elin och Leo. Elin motsvarade till fullo mina förväntningar; öppen, glad, söt och jättetrevlig. Leo hade jag inte gjort mig någon bild av överhuvudtaget, eftersom jag aldrig haft någon kontakt med honom men det hade förvånat mig, om inte han också hade varit trevlig :-). Han är ju sambo med Elin och båda är lika mysiga och lättsamma.

I mail har Elin tidigare låtit mig förstå att de nog ville ha två kattflickor och att det kunde vara roligt om det skulle vara en RAG a, blå colorpoint och en RAG a 21, blå colorpoint tabby. Det sistnämnda blev det men inte två tjejer utan en kille och en tjej. 

Kattungarna var vakna, allihop, när vi kom. Hagen, som de ”bor i” är mycket rymlig och högst upp i kattungeklätterställningen”, i mitten av hagen, låg Sissel och övervakade sina barn och oss andra som hon inte känner så väl. Sissel ”släpper” kattungarna mer och mer för var dag, precis som det ska vara. Kattmammor tillser att avkomman uppfostras successivt med målet att alla kattungarna ska bli självständiga och klara sig på egen tass, när är tolv veckor. Där har många människomammor, som curlar sina barn hela livet, mycket att lära. Det är en sund inställning att träna sina barn att bli trygga i sig själva och det klarar djuren bättre än väldigt många föräldrar. De ställer rimliga krav på sina småttingar och genom det blir småkissarna trygga och tror på sin egen förmåga, när de sedan ska stå på egna tassar. 

Leo är fotograf, vilket betyder att jag idag kan visa bra bilder på kattungarna, trots att belysningen var undermålig hos Lotta. Jag har fått flera foton via sms och ett urval vill jag visa här. Elin och Leo är hemma sedan flera timmar tillbaka. Vi lämnade tillsammans Sollentuna klockan 18:15, efter drygt två timmar hos Lotta. Nyss fick jag ett mail från Elin, där hon skriver att hon och Leo är överlyckliga över kattungarna.

 

 

 
8 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)