Nobby och no1

Lite tjatig kanske men jag måste säga än en gång att en klösmöbel/klätterträd är nödvändigt för våra "innekatter", även om de får vara ute under uppsikt ibland. De vill ligga högt och spana ut över sitt revir, eller åtminstone sitt tänkta revir. Ragdollen är egentligen en markbunden ras men att ligga på en avsats/hylla högt upp gillar den. Det är sällan den översta hyllan på klätterställningen på balkongen är tom, nästan alltid är det någon av katterna, som sitter eller ligger där. Hit, till vårt provisoriska boende, har vi enbart tagit med katternas Nobby-ställning. Hemma har vi ju även en "katternas no1". Fördelen med den är att den tar liten plats och går ända upp till taket, fördelen med Nobby är att den är stabilare. Det allra bästa är att ha båda men om man har flera katter och bara har utrymme för en klätterställning, förordar jag Nobby. Det finns ett stort utbud av klättermöbler, som inte kostar lika mycket som Nobby och No1 men kanske blir det inte så stor prisskillnad i slutändan, eftersom de billigare varianterna oftast "tar slut" och måste bytas ut helt och hållet och "märkesträden" har lösa delar, som kan bytas ut en och en vartefter katterna rivit sönder dem. Ibland blir billigt dyrt! Något jag i fortsättningen beslutat mig för att påpeka för kattungeköpare är att undvika, eller åtminstone tänka på, eventuella kanter på avsatserna. Kattungen växer :-) och den ska också ska få plats på hyllan, när den blivit fullvuxen.

Imorgon ska vi åka och hälsa på Annelie, Smulan och Leo. Ibland - rättare sagt nästan alltid - upplever jag det som tiden går väldigt fort men när det gäller Smulan är det tvärt om. Det känns otroligt att tänka sig att det bara är ett år sedan hon flyttade. Kanske beror det till viss del på att Annelie delat med sig av foton under hela hennes uppväxt. Visserligen är en ragdoll inte fullvuxen förrän den är c:a tre år men från ett år handlar det mest om att benstommen ökar och katten får ett "maffigare" utseende.

Inger, Flöghultkattens (Sandies) uppfödare, skickade idag en bild på den kattunge hon ännu inte sålt. Söt tjej men ingen utställningskatt, eftersom hon har för mycket vitt på öronen. Någon har bestämt att det inte ska finnas vitt där och det är det domarna går efter. Spelar det någon roll? För de flesta är det helt ok. 

 
9 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)