Nu är de här!

Strax efter klockan 08 imorse födde Sissel sin första kattunge. Jag studsade till vid det tidiga "sms-plinget". Det var just idag jag räknat ut att kattungarna skulle födas. Mycket riktigt - så blev det - inte för att någon enda människa säkert skulle kunna säga det men jag trodde det, för det stämde med antalet dagar Sandie varit dräktig vid sina två tidigare kullar. Precis som hos människor brukar dottern följa mammans mönster beträffande könsmognad, graviditetslängd och förlossningar. Om mamma katt eller mamma människa har lätta, dvs okomplicerade, förlossningar, brukar förhållandet vara likartat för dottern.

Det är skönt med en erfaren fodervärd men egentligen räcker det en bra bit, med en person av "den icke stirriga typen". Lotta är både lugn och iallafall inte helt ny i uppfödarbranschen, även om hon själv inte haft så många kattungar, så hon har varit med om kattförlossningar tidigare. Kön är inte alltid lätt att fastställa och mönsterutfall visar sig först senare. I livmodern är det varmt och färgpigmenten utvecklas först när kattungen kommit ut "i kylan". Inom kort kommer det sedan att visas sig om kattungarna är colorpoint- eller bicolor-kattungar. Blå blir de iallafall. Tabby? Det kan det bli men ingen vet. Vi får se! Med 1% kvar av batterikraften i min iPad, slutar jag skriva nu och lovar att berätta mer om Sissels förlossning och kattungarnas första dygn imorgon. Jag har också några bilder men nu vet ni iallafall att KATTUNGARNA ÄR HÄR! 

27 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)