Nu är de tolv

.......Stinas barn. Stina är en lugn och fin katt men hon är aldrig så harmonisk, som när hon har kattungar. Som icke-dräktig och "utan-kattungar-katt" har hon tendens att äta för fort och resultatet blir att hon ofta kräks. Som dräktig och nybliven mamma händer det aldrig. Hon ligger hos sina barn och ger dem värme, närhet och trygghet så mycket hon bara kan men hon behöver lite vuxensällskap ibland. Så snart vi kommer in i kattrummet kallar hon på oss genom att jama. Hon blir glad, när jag sätter mig ner på en stol bredvid "kattboburen" och klappar henne men hon lämnar inte sina bebisar och följer med mig, när jag lämnar rummet.

Idag har jag skickat in svaren på veckans uppgifter. Det känns skönt att ha dem klara innan nästa avsnitt kommer och det gör det imorgon. Om jag minns rätt handlar det om parning, dräktighet och förlossning. Jag tycker mig veta ganska mycket om det men säkert kommer jag ändå att lära mig en hel del och precis som varje vecka känns det spännande att se instuderingsmaterialet och frågorna. Det blir också intressant att se kommentarerna till de senaste frågorna, jag har besvarat. Jag måste erkänna att det verkligen var svårt att avgöra om en katt är röd, svart, rödsilver, rödsmoke, shell, shadded, en korthårig eller långhårig kattunge etc. Det sista låter lätt och det är det, om man vet att en kattunge, som ser långhårig ut vid tre veckors ålder i själva verket är korthårig. Att den ser långhårig ut beror på att kattungens olika pälslager växer olika fort. 

Idag har vi haft redaktionsråd. Christoffer har färdigställt det första förslaget till några av sidorna och det var dem vi diskuterade idag. Det är många saker att ta hänsyn till här också - inte bara på katterna - såsom färgsättning, teckensnitt, storlek, läsbarhet osv. Beträffande texten var det inte så mycket att diskutera men vi hade ändå en hel del att diskutera. Nu måste Christoffer "lägga på ett kol", så att han kan hålla vår tidsplanering. Den 28:de ska materialet skickas till tryckeriet. 

Slutligen vill jag att alla ska få inspiration till att "baka" en födelsedagstårta till sin/sina katter. Så här firade Kajsa och Buster sin födelsedag.

 
15 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)