Nu är den här på riktigt

Ett lika tydligt tecken på att hösten är här och löven skiftar färg, är att balkongdörren inte kan stå öppen utan att vi fryser. Som jag skrivit tidigare, gillar katterna hösten men de hatar stängda dörrar och nu är det för kallt, åtminstone på morgonen, för att låta dörren till balkongen stå öppen. Snart kommer det att bildas imma på inglasningen, när man öppnar dörren på morgonen. Imorse beordrade katterna oss underlydande - med hög stämma - en efter en, att öppna för dem, så att de kunde skrida ut. 

Det är mycket att läsa och leta svar på i uppgifterna från PawPeds. Hela kursen handlar om avel och den här veckan avhandlas mycket juridik; Finns det regler om tillgång till dagsljus? Minsta tillåtna yta för en katt i hemmet? Om ja, vilka är de reglerna? Kan du registrera kattungarna i ett annat land än det du bor i? Får du låta dina katter gå ute fritt eller finns det några begränsningar? Den sista frågan hoppas jag ingen ragdollägare behöver fundera över. Oavsett bestämmelser, ska ingen Ragdoll vara ute utan tillsyn, anser jag.
En SVERAK-registrerad katt har S* eller SE* framför stamnamnet och innebär att uppfödaren är medlem i en SVERAK-ansluten klubb - i våra kattungars stamtavla står: SE* Spinetts och sedan namnet på kattungen.Hur skiljer sig reglerna mellan FIFe och WCF och vad innebär förkortningarna? Det finns mycket, man bör veta som uppfödare. Ja, som jag tidigare skrivit - det borde vara obligatoriskt att ta "kattkörkort" innan man får bli registrerad uppfödare. Genom att få hjälp av en mentor, erfaren uppfödare, lär man sig mycket men om man inte hittar någon sådan är teoretisk utbildning en lösning. Egentligen borde det vara så att uppfödaren, av den kattunge man köpt, ska kunna svara på frågor och hjälpa till med råd och stöd men hur många vill/klarar det? Jag har mer och mer börjat inse, hur lite jag kunde om katter, när Stina fick sin första kull. 

Hann inte "plugga katter", för det var en hel del, som skulle fixas innan vi skulle åka till utställningen i Falun. Taget avgick från Stockholm C klockan 13:45. Hastigheten var hög, ibland över 200 km/timme men vi var ändå 20 minuter sena, när vi nådde "Kopparstaden". Förseningen berodde på att polisen meddelat att vi inte fick stoppa i Upplands Väsby, varför vet jjag inte. Vi hämtades på stationen av Vd på Oves arbete och han guidade oss lite i staden. Checkade in och träffade samtidigt några fyrbenta hotellgäster. Kvällen berättar jag om imorgon.

Sist ikväll tittade jag på vår fina lilla kattunge, Sissel, som kommer med Lotta och syrran Rubi i bil imorgon. Titta så fin hon är!

 

 

 
30 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)