Nu är det inte lång tid kvar

...innan Carinas och mina texter till Trasdockan ska vara både skrivna och granskade av oss, oftast fyra gånger vid olika tillfällen. Fördelen med att vi går igenom materialet på det sättet är att fel inte slipper igenom så lätt, eftersom vi inte blir ”hemmablinda” när det gått tid emellan. På fredag hoppas vi ha flyttat allt material till mappen ”x-klart”, där vår AD sedan hämtar våra artiklar och skapar en tidning av dem. Innan dess ska jag i skrift förklara för dem som inte känner till det, vad Jacobssons organ är. Det är det enda som återstår förutom ett reportage från klubbmästerskapet. Av förklarliga skäl går det inte att skriva innan 22:a september, då mästerskapet igår av stapeln. 

Nu vill jag berätta om ett rikstäckande förbund som startade 2011-10-09 och är en sammanslutning av katthjälporganisationer som alla:

Namnet på förbundet är SVEKATT, Svenska Kattskyddsförbundet och alla anslutna medlemmar gör ett fantastiskt arbete för utsatta katter. Viktigt att säga i sammanhanget är att vi inte talar om att rädda katter till varje pris utan endast katter med möjlighet att få ett bra liv, om de får hjälp. Det gäller således inte gamla och/eller sjuka katter utan förutsättningar till ett bra kattliv.

Det finns många människor som arbetar helt volontärt för dessa värnlösa små stackare och genom att fler och fler går samman blir organisationen starkare. Tyvärr har det inte alltid varit lätt att få Jordbruksverket att förstå att ”no-killfilosofin” inte är detsamma som att rädda alla katter och det är naturligtvis ett problem.

Ethel och jag åt lunch tillsammans idag och Ethel fick med sig ”matgungan” till sina småkissar. Ove har varit väldigt mån om att de skulle få den, eftersom de tyckte att det var så spännande att kunna ta munsbitar ur den.

Fick en bild på Smurf ikväll. Hon bor på Värmdö och är syster till vår Sissel. Hon är en riktigt cool Gullnos!!!

 
29 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)