Nu dröjer det inte länge

Vi väntar nu intensivt på att kattungarna ska öppna ögonen. Direkt när de öppnar ögonen, ser de mörka ut. Det är så underbart att se små pepparkorn, som förvånas över hur annorlunda det är att inte bara känna sin underbara mamma utan också se henne. Det är otroligt, så mycket som hänt under kattungarnas första nio dygn. Förutom den fina viktutvecklingn, deras förmåga att enkelt kravla runt i boet och de betydligt högre och mer bestämda rösterna när de vill eller inte vill något har de fått en tjock och fin päls. Jag hade tänkt börja presentera dem en och en med namn, kön och teckning idag men för att det inte ska bli fel väntar jag till på måndag (jag tror att jag vet men det räcker inte).

Imorse hade jag ytterligare ett mail från en kvinna, som vill köpa en "flicka". Om jag förstod henne rätt kan hon även tänka sig att ta en hona på foder. Det skulle vara jätteroligt. Det blir som att ha barnbarn; man får vara med vid förlossningen (och det vill ju en gammal barnmorska), hälsa på småttingarna och förhoppningsvis kunna vara till hjälp med råd och stöd, om det behövs. Särskilt roligt är det ju att få hälsa på "barnbarnen" under uppväxten men ändå inte ha hela arbetet själv. Det är viktigt att förstå att det är ett stort ansvar att föda upp nya små liv.

Jag hoppas att alla, som står i begrepp att köpa en Ragdoll, också går med i Ragdollklubben. Vi försöker så långt det är möjligt att ge våra medlemmar valuta för pengarna. Som jag tidigare skrivit har jag ett förflutet som lärare och är själv också mycket intresserad av att lära mig nya saker, så utbildning ligger mig varmt om hjärtat. Om allt "klaffar" kommer en veterinär från Albano att ge oss en nyttig föreläsning, som vi alla mår bra av att lyssna på. Föreläsningen kommer att vara gratis för Ragdollklubbens medlemmar och det kommer att finnas möjlighet att köpa kaffe/te med smörgås. Så ser planen ut hittills och givetvis berättar jag hur det blir, när allt är "klappat och klart".

 
30 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)