Nu har den startat

Klockan 19:00 idag skulle startskottet gå för PawPeds G2. Redan på morgonen blev jag varse det genom en påminnelse från kursledningen. Kul, men hoppsan! Kursdeltagarna skulle skriva en presentation av sig själva. Det hade jag totalt glömt. Kastade mig över uppgiften för att hinna innan Carin skulle komma på lunch; rotmos och fläsklägg.

Vid 18-tiden skulle jag skicka in mina uppgifter, presentationen och svaren på 16 frågor. Men, vad händer? Det går inte att komma in i datorn. Det första och sista mötet är i chattform och dessa båda är obligatoriska. Jag måste lösa problemet!! Från plattan fungerar det absolut inte. PawPeds använder något konstigt program, som jag aldrig hört talas om innan förra kursen. Vi fick också information innan kursen om att vi helst skulle använda oss av Firefox webbläsare. Jag är mycket glad över att Carina och jag går utbildningen samtidigt, särskilt idag. Jag skickade över mina dokument till Carina, ringde upp henne, lämnade mina inloggningsuppgifter och bad henne ombesörja att de skickades (programmet heter f.ö Deoks, tror jag) till kursledningen via en speciell Dropbox. Själv skrev jag ett vanligt mail till kursledarna och förklarade min belägenhet. Carina hjälpte mig och dokumenten var på plats innan klockan 19. Chatten så, vad göra? Nytt försök på plattan och denna gång lyckades jag komma in och ta mig till chatten. Skrev snabbt min första kommentar och såg vad mina kurskamrater skrivit innan dess. Sedan kunde jag inte se mer. Jag vet att man måste delta i konversationen och ringde Carina igen. Hon läste alla kommentarerna för mig, så att jag kunde kommentera det mina kurskamrater skrivit. Texten var alltså fullt synlig för Carina men inte för mig. Märkligt!

När chatten var över och jag i lugn och ro kunde starta om programmet , återgick jag till chattforumet och plötsligt kunde jag läsa allt. Jag tror mig också ha löst problemet med Dropbox och gissar - och hoppas - att jag kommer att kunna göra mina uppgifter med plattans hjälp i fortsättningen. Oh, vad jag älskar mina iPads!!!

Varför är katter så förtjusta i att jobba vid datorn. Det slår aldrig fel, även om jag smyger till datorn och försiktigt trycker på tangentbordet hör de det och kommer direkt för att "hjälpa till". Så även idag, så trots att jag redan var stressad, fick jag ännu högre puls, när det plötsligt stod två katter framför dataskärmen och blockerade sikten. Den enda, som inte är intresserad av skrivarbete är Stina och det är jag henne evigt tacksam för. 

Dags att göra kväll i sällskap av det sista kapitlet i min utomordentligt spännande bok; en deckare som inte liknar någon annan deckare och just därför är så bra. Imorgon väntar det nya veckoavsnittet i PawPeds uppfödarutbildning. Hela kursen handlar om just uppfödning; ansvar, avelshonor, avelshanar, kattungar, lagar och regler m.m. Skillnaden mellan lagar och regler? Regler kan vem som helst bestämma, lagar bara särskilt utvalda.

28 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)