Nu kan lilla missen vara ensam

Nu har de åkt hem, de som saknar både ansvar och känslor. Ensam kvar på landet finns den lilla, gulliga, mjuka, tillgivna kattungen, som litade på människor. Nu är den lämnad fullständigt åt sin egen förmåga att hitta mat, ett tryggt ställe att sova på utom rävens jaktmarker och en plats med skydd mot väder och vind. Hur kan en människa bli så känslokall? Som väl är finns många, som avsätter både tid och pengar för att hjälpa dessa små, hjälplösa halvstora katter, som ingen längre vill ha. Idag kom ett mail från Kattstallet med bl a följande text:

Hjälp oss att hjälpa fler hemlösa katter!
PlusGiro 90 02 24-7
Bankgiro 900-2247
Swish 1239002247
Sms:a katt 50, katt 100, katt 200 eller katt 300 till 72970 och skänk motsvarande belopp till Kattstallet.

Söndag 30 augusti kl 11-18
Afternoon Tea. Nybakade scones, mumsiga kakor och snittar i caféet hela dagen. Kl 14.00 Att fånga katt - Annie Mohl berättar om hur det går till att fånga katt, något som inte alltid går som man tänkt sig.

Jag har skrivit det förr men skriver det igen. Om kattungar skulle kosta minimum 3000kr, skulle vi inte ha några hemlösa katter. Det bevisas av att vi inte har några hemlösa hundar. Alla hundar kostar pengar. De som tröttnat på sina hundar säljer dem. Eftersom de själva betalat för dem, vill de inte skänka bort dem eller släppa dem "vind för våg". De vill ha pengar för dem. Det skulle vara likadant med katter. Om kattägaren behövt betala en ordentlig summa för den kattunge, som han/hon nu vill bli av med, är jag övertygad om att kattungeägarna skulle sälja katten. En krona per tass och en för svansen är löjligt!

Tyvärr kan jag inte åka till Kattstallets, som jag tror, trevliga "kattcafé" den här gången men senare i höst kommer jag att åka dit. Jag kommer också att besöka Stockholms katthem, där jag är fadder.

Katter går ovetande mot olika framtid. Vissa får ett helvete men de allra flesta kommer ändå till kärleksfulla hem, där de blir hela familjens mittpunkt, där alla vill kela med kissen.

Saga hade tur. Idag har hon fått en ny sele. Hennes "föräldrar" älskar henne, som om hon vore deras barn. Allt "bästa för katter" ska hon ha. 

 

 
27 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)