Nu känns det bättre

Som jag skrev igår, vill jag att våra småttingar ska ha det bra och trivas men hur kul är det att vara hungrig? INTE ALLS! Ändå är fiskarna så tålmodiga och simmar runt i akvariet trots att de inte fått äta på mer än 1 1/2 dygn. Jag har försökt ta reda på hur mycket mat de ska ha under ett dygn men det går inte att säga, eftersom det är många faktorer som spelar in. Det jag tagit fasta på är att fiskar, precis som katter, vill äta små mängder och ofta. Innan fiskarna flyttade in hade jag tre ”chefer”, nu har jag sju :-).

Vid 11-tiden var det dags. Det smarta akvariet gör det enkelt att mata i - annat var det i början av 70-talet. Nu öppnar man bara en plastlucka och stoppar i maten. Fiskarna känner sig nog inte riktigt hemmastadda ännu, för de kom inte upp till ytan direkt, när de fått mat. Efter en liten stund upptäckte de den och på några sekunder var den slut. Det känns hårt att inte ge dem mer direkt men enligt anvisningarna ska jag ju inte ge dem något alls i dag egentligen. De får lunch vid 16-tiden och middag innan jag lägger mig. De är JÄTTEFINA!

Sandie är inte intresserad av fiskarna längre och inte heller av sin son. Hon tycker mest att han är jobbig och verkar nöjd med att han tyr sig till Stina istället. Senast igår kväll tvättade Stina honom, han spann av välbehag och kröp upp till henne och började ”tutta”. Han är väldigt lekfull men sysselsätter sig bra på egen tass men det är ändå viktigt att de nya ägarna leker med honom. 

Vid 19-tiden kommer Daniela och hennes familj för att hämta Mickey. När de åkt ska Ove genast montera upp katternas ”torn”, klätterställningen som når ända upp till taket. Jag är övertygad om att de vuxna katterna välkomnar det. De ligger nästan alltid på trädet, som vi också kallar klätterställningen, när vi tittar på TV. På så vi har de kontroll över sin flock och är samtidigt med i gemenskapen.

Skrivandet då? Visst ja, flyttar det framåt ytterligare och börjar morgondagens blogg med att berätta om nästa nummer av Trasdockan.

3 aug 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)