Nu vet vi

Stina stannade hela natten hos sina bebisar utan att vi behövde hålla henne sällskap. Det var skönt att få sova sammanhängande om än bara några få timmar. Inga nya kattungar syntes till i "kattboet", när vi vaknade på morgonen, men kraftiga, ivriga kattbebisar kravlade omkring i transportburen letande efter mammas tutte. Stina hjälper dem hitta rätt genom att lägga sig på sidan nära dem och vb föser hon dem till rätta med frambenen. Det är ett fantastiskt fint samspel mellan mor och barn.

07:45 startade vi färden mot Kungens kurva, där Södra djursjukhuset är beläget. Trots all snö hade vi inga problem i trafiken. Vi åkte mot färdriktningen och det fanns inte minsta hinder i vägen. Vi togs om hand nästan direkt, när vi kom. Stina vägdes - 4,6 kg - och sedan kom Sara. Jag är så glad åt henne men själv skulle jag nog tycka att det skulle vara tråkigt i längden att vara instängd i ett litet ultraljudsrum. Ultraljudet visade att livmodern inte innehöll några fler kattungar eller annat, som inte ska vara där. Skönt att veta! Så här i efterhand kan jag tänka mig att Stinas "förlossningsspinnande" förklaras av att hon behövde krysta ut moderkakan, för hon "gick på lådan" vid två tillfällen och jag såg ingen placenta i transportburen. 

Kanske är det så att naturen är så vis att den inte ger äldre mödrar många ungar; att det skulle vara för jobbigt med sex "yrväder", när man själv är motsvarande 42 år. Jag är så glad för de två ungar Stina fått, särskilt efter att idag ha läst i en sluten FB-grupp om en annan uppfödare och hennes nyblivna kattmamma. Som jag skrivit många gånger förut är FB inte ett forum jag ägnar mycken tid men att jag kommit med i den här gruppen beror på att Thereses (som startat Mollydolls) hona Piper fick kattungar 9 dagar före Sandie (mars 2016) med samma kavaljer. Denna gång var Stina och Piper beräknade till samma dag. Therese har, ibland flera gånger om dagen, visat bilder på och skrivit kommentarer om Pipers dagsform. Hon rakade hennes mage för att ha henne redo, egentligen vet jag inte varför, hon skrev att hon hoppades på 5-6 ungar och klockan 02:12 idag berättade hon att den första kattungen var född. Sedan var det helt tyst i många timmar och jag förstod att något, hon absolut inte hade kunnat tänka sig, hade hänt. Förklaringen kom vid 16-tiden. Två kattungar föddes, båda med gomspalt. När flera timmar förflutit, inget hänt och Piper var helt slut, kejsarsnittades hon och en av de två kvarvarande kattungarna överlevde. Piper själv drabbades av lungödem och hennes tillstånd var kritiskt. Som tur är har hon nu återhämtat sig, mår efter omständigheterna bra och har fått åka hem med sin lille son. Det blir inte alltid som man hoppas men Therese kan ändå glädja sig åt en frisk kattunge och en kattmamma, som mirakulöst överlevt. 

11 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)