Nummer 1 nästan klart

och nu är det dags att börja fundera på nästa nummer. 

Eftersom jag trodde igår att jag kunde sluta ta värktabletter, fick jag ordentligt känna av att det var för tidigt. Först vid 04:30, efter att ha tagit smärtstillande medicin, somnade jag på riktigt. Innan dess hade jag bara slumrat lite av och till men vaknat så snart jag ville ändra läge i sängen. Glad kände jag mig inte, i synnerhet eftersom jag på dagen känt mig jättebra. 

Strax efter halv nio steg jag upp och satte mig sedan i soffan. Det är inte ofta jag känner mig trött men då gjorde jag det, lade mig ner och sov en timme. Skönt.

När jag vaknade hade jag inte lika ont i mitt knä men tillräckligt för att inse att jag nog inte skulle göra något jag föresatt mig dagen innan; samla ihop en del saker i lägenheten och bära upp till vårt nya förråd, där Ove monterat och ställt en stadig lagerhylla och i det nya förrådet ställa saker, som vi använder lite oftare; bolådan, kattungehagen, jul- och påskpynt o dyl. Jag älskar ordning och reda. Imorgon hoppas jag att benet är bättre och att vi kan fixa förrådet då.

Istället använde jag delar av dagen åt att läsa på om de vanligaste diarrésjukdomarna hos katt; orsaker, symtom behandling, smittvägar m.m. Det är ett stort ämne och min uppgift är att "krympa" texten utan att dra ner på rena fakta och göra texten lättläst och trevlig. När jag skrivit tidigare har jag alltid behövt dra ner på antalet tecken, för att artikeln blivit för lång. Det är inte helt lätt. Jag är inte klar ännu på ett tag men jag vet att jag ska skriva en del om diaréer i största allmänhet, och lite mer specifikt om Trichomonas och Guardia. 

Diarrésjukdomar är vanligare i större kattbesättningar och då menas fler än tre katter. Vi har haft tur, för ingen av våra katter har någonsin drabbats, trots att vi ju hade fyra älsklingar, när Tasse fortfarande bodde kvar. Det är något att verkligen vara tacksam över, för t ex Trichomonasparasiten kan infektera katten så att det kan ta upp till tre år innan den tillfrisknat. Ja, det finns mycket att lära sig och Carina och jag gör vårt bästa för att ge Ragdollklubbens medlemmar en bra, lärorik och trevlig tidning.

 

5 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)