Ny Kattbox

Ny månad - ny Kattbox! Alltid lika spännande! Våra katter leker inte särskilt mycket med sina leksaker, förutom när de känner nyhetens behag. Sedan ligger leksakerna mest lite varstans men jag måste ändå säga att det varit jättefina saker i de lådor vi fått hittills. Som jag förstår saken, samarbetar Mjau med Kattbox, för med lådorna följer alltid mat från Mjau, som är ett svenskt kattmatsmärke. Tyvärr är våra katter inte förtjusta i den maten men vi ska göra ett nytt försök. I lådorna finns en förteckningr och kort beskrivning på innehållet. Idag stod att läsa: ”Mjau portion mousse (spannmålsfri). 

Det finns både olika åsikter och olika trender kring kattmat. Ibland blåser ”Barfvindar”, ibland ”spannmålsfritt torrfodervindar”. Jag har läst på och också varit på otaliga föreläsningar om foder men jag utfodrar alltjämt katterna som jag alltid gjort. Jag varken orkar eller törs börja mala och blanda min egen Barfmat; vågar inte lita på att jag lyckas tillföra katterna det de behöver av de olika näringsämnena, spårämnena och vitaminerna - dessutom i rätt mängd. Sedan ska ju katterna vilja äta det också. Vi har bjudit dem på den djupfrysta Barfmaten, som finns i zooaffärerna, men de tog kraftigt avstånd från den. Jag reagerar inte heller särskilt mycket över om ett kattfoder innehåller en liten mängd spannmål. Vi får se om jag ändrar uppfattning den 10:de november, då Anna-My Olausson, Royal Canins representant, ska föreläsa om mat när Ragdollklubben har sitt medlemsmöte. 

Kanske är jag naiv men jag tror att både Royal Canin och Hill’s har bra foder i sina sortiment och jag har inte engagerat mig mer än så. Jag provade en gång med att ge kissarna marknadens mest proteinrika foder. Tyvärr ratade de den maten och då spelar det ju ingen som helst roll om det är överlägset de andra kattmatsleverantörerna i det avseendet. Jag tror att vi kan lita på den forskning som bedrivs på de stora företagen och att vi kan göra mycket mer nytta genom att engagera oss mer i annat, som gäller våra missar.

 

24 okt 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)