Ny läxa

Den gångna veckan har fungerat som ett uppsamlingsheat. Alla har inte blivit godkända på de tre avsnitt vi hittills tenterat av i Pawpedskursen och dessa har nu haft en vecka på sig att läsa ikapp oss andra. Idag kliver vi vidare. 

Eftersom jag haft min tidigare barnmorskekollega på lunch idag, har jag bara hunnit titta på det första av 10 delavsnitt med åtföljande kunskapstest. Veckans tema är benämnt utseendegenetik. Precis som jag hoppats blir kursen mer och mer avancerad och - som jag skrivit många gånger tidigare - en bra dag har man lärt sig något, som man inte visste när man vaknade. 

Som jag varit inne på tidigare, finns det bara två olika pigment i kattens päls; rött och svart. Blå, choklad, lila, kanel/sorrel och fawn är varianter på det svarta pigmentet och det röda kan också ge cremefärg. Pedagogiken i kursen är god och det är lätt att förstå det skrivna men mycket att komma ihåg. Så vill jag förvisso att det ska vara men vartefter kursen går vidare måste jag lägga mer och mer tid på de uppgifter vi kursdeltagare ska utföra. Imorgon ska jag beställa visitkort till klubben - skulle ha gjort det för länge sedan men nu ska det bli av - och sedan ska jag på allvar ta mig an PawPeds-kursen. Jag gillar inte att ha saker "hängande över mig". Kontrollbehovet känns ibland betungande men det känns jätteskönt, när jag klarat av det jag åtagit mig. Så snart jag får ett nytt avsnitt av "kattkursen" vill jag börja läsa och lösa uppgifterna och då är det inte enbart för att "ha koll" utan det är roligt också att förkovra sig. 

Stina är så tjock nu. Hon vill vara i närheten och halvsova på en matta eller i sängen men absolut inte sitta i famnen. Hon blir irriterad på Sandie, busfröt, ibland, för hon vill ha lugn och ro. Endast när hon hör att Ove eller jag går till köket reser hon sig och kommer efter i förhoppning om att det ska vankas mat. Jag har aldrig tidigare sett henne så matglad men hon fyller nog på depåerna inför förlossning och amning.

 

 

27 okt 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)