Ny medlem i Ragdollklubben

Susanne kontaktade mig första gången för c:a 10 dagar sedan (vet inte riktigt, tiden går så fort). Hon letar ett sällskap och har kommit fram till att en Ragdoll skulle vara rätt. Helst skulle Susanne vilja ha en brun mitted hona, RAG n 04, men det önskemålet kan inte Sandie uppfylla den här gången iallafall. Både Sandie och Tony är blå och det finns mycket blått bakåt i föräldraträden också och det informerade jag Susanne om.

Efter ett tag kommer nytt mail, där Susanne tittat även på Tony och nu kommit fram till att hon också tycker att det är fint med blå kissar. Jag tror att det är vanligt att man, när man köper sin första Birma eller Ragdoll, helst vill ha en brun. Åtminstone har jag hört att det förhåller sig så men att domare tycker bäst om de blå katterna - vet inte om det stämmer.

Igår fick jag ytterligare ett mail från Susanne, där hon berättar att hon läst på om Ragdoll på Ragdollklubbens hemsida. Hon frågar nu om Sandie och Tony är ultraljudade hjärta och njurar och om HCM-DNA är n/n. Båda är ultraljudade, Sandie på Evidensia Södra djursjukhuset. Jag blir glad, när personer, som planerar att köpa katt, också förbereder sitt köp genom att ta reda på så mycket som möjligt om rasen och kattens behov. Jag svarade på mailet och skrev samtidigt att jag gärna vill se henne som medlem i Ragdollklubben och nu är hon medlem!! Jättebra!! Välkommen Susanne!!

Idag har jag gjort ett nytt försök att få Ove med på att köpa ytterligare en katt, en brun bicolourflicka. Min önskan om att föda upp katter har blivit verklighet sedan jag slutade förvärvsarbeta och jag vill kunna fortsätta med det några år till. Jag vill inte att "flickorna" ska få ungar mer än högst en gång per år och 3 - 4 kullar var. Stina börjar närma sig pension, Sandie ska nog bli mamma under våren men hon kan inte vara ensam avelshona, när Stina kastreras. Vi räcker också till för att kunna ge fyra katter vår bästa omvårdnad och kärlek. Jag kan inte se att vi inte ska göra slag i saken. Det var ju inga problem att räcka till, när vi hade Tasse också. Det var ju han, som vill vara ensamkatt och odelat få all uppmärksamhet. I hans fall utvecklades situationen till det allra bästa - Carin älskar honom och han henne. Han slipper jobbiga kattungar, som han inte gillar och får Carins odelade uppmärksamhet. Jag ska jobba vidare för min bicolorkisse, lite varje dag. Ove tycker mycket om katter och kommer nog så småningom fram till att det är precis lagom att ha fyra älsklingar :). Skillnaden mellan Ove och mig är bara att han är mer eftertänksam.

29 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)